Esitysarviot

Performance = saavutus, suoritus, suorituskyky, esitys

Tältä sivulta löydät kirjoittamani esitysarviot, jotka on julkaistu Teatteri&Tanssi+Sirkus – esittävien taiteiden aikakauslehdessä.


Esitysarvio: Likka. Nukketeatteri Sampo

Nukketeatteri Sampon Likka on aikuisten nukketeatteriesitys 1918 tapahtumien muistovuoden kunniaksi. Esitys pohjautuu Anneli Kannon romaaniin VeriruusutLue lisää.


Teatteriarvio: Musta Saara. Kansallisteatteri

Euroopassa on itsekästä myllerrystä, joka aiheuttaa liikettä. Sen jalkoihin ovat jäämässä romanit, jotka vaeltavat etsien kotia tai toivoa. Samalla toisille massojen liike on taistelua vallasta sekä hyötymisestä. Lue lisää.


Esitysarvio: Eins, Zwei, Drei. Kansallisteatteri

Tervetuloa museoon, jossa kaikki ovat näytteillä. Esineet, vierailijat sekä museota itseään ylläpitävät arvo- sekä muut henkilöt. Täällä asemat vaihtelevat, mutta aina joku on ensin ja joku vasta sen jälkeen. Järjestys karkailee ovesta toiseen ja lattiankolosta kattoon. Lue lisää.


Teatteriarvio: De langerhanska öarna. Klockriketeatern

Onhan tämä papukaijaksi naamioituminen pöhköä, mutta ei ole vaihtoehtoja. Mutta miksi tai minkä suojaksi? Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä nähdyn Klockriketeaternin De langerhanska öarna (Sisäiset saaret) -esityksen maailmassa kysymys painaa yhtä paljon kuin höyhen. Lue lisää.


Teatteriarvio: Vaimoni, Casanova. Kuopion kaupunginteatteri & Tanssiteatteri Minimi

Leea Klemolan ohjaus Vaimoni, Casanova Kuopion kaupunginteatterissa on osuva kuvaus suurien halujen ja arkielämän todellisuuksien törmäämisestä.

60-vuotias näyttelijä Kyllikki Lalla (Seija Pitkänen) palaa töihin kahden vuoden sairaslomaltaan häneen kohdistetun seksuaalisen häirintäsyytteen jälkeen. Casanova-näytelmän harjoituksissa Lalla huomaa, miten paljon asiat ovat teatterissa muuttuneet. Lue lisää.