Lähiön keskellä liikkujan apaja

Kaupunkikanava 21.9.2018.

Yrittäjä Henri Kujanpään Sporttikuja on sijainnut samalla paikalla jo kolmetoista vuotta. (Kuva: Elina Knaapi)

Kierros Herttoniemenrannan liikuntapuiston ympäri paljastaa monipuoliset mahdollisuudet liikkua lajista tai ikäluokasta riippumatta. Palveluita tarjoavat kaupunki ja yksityinen yrittäjä.

Liikuntapuistossa on päivällä kuhinaa. Ala-asteen oppilaat kiipeilevät telineissä ja potkivat palloa ison maalin verkkoon.

Aidatussa liikuntapuistossa useita palloilukenttiä, neljä tenniskenttää, ulkokuntolaitteet sekä leikkipuisto. Liikuntapuistosta vastaa Helsingin kaupunki. Kaupunki vastaa myös puiston toisella laidalla olevasta Herttoniemenrannan liikuntahallista.

Herttoniemenrannan liikuntahalli sijaitsee Herttoniemenrannan ala-asteen yhteydessä. Päivisin liikuntahalli on ala-asteen oppilaiden käytössä. Iltaisin hallin valtaavat lukuisat urheiluseurat.

”Varauskalenteri on melko täynnä”, tiimiesimies Jarkko Rantanen kertoo.

Liikuntahallissa on mahdollista harrastaa useita eri lajeja. Käsipallo, futsal, koripallo ja salibandy lienevät hallin yleisimmät lajit. Hallissa harrastetaan myös esimerkiksi painia ja monia muita lajeja.

”Erikoisin lienee sisäjääkiekko”, Rantanen kertoo.

Liikuntahallissa järjestää myös tapahtumia, kuten otteluita, turnauksia ja esimerkiksi tanssikilpailuja. Hallissa on katsomo.

Vapaaksi jääneitä vuoroja tulevalle talvikaudelle voi hakea Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta.

”Maksut vaihtelevat. Kaupungin omat seurat ovat tuettuja.”

Sporttikujan eläkeläisjumpassa lämmitellään ennen kuntosalille siirtymistä.(Kuva: Elina Knaapi)

Päätykujalla palveluita kaikenikäisille

Kierros jatkuu puiston toiselle laidalle. Punatiilisessä rakennuksessa suoraan liikuntahallia vastapäätä sijaitsee Sporttikuja.

Sporttikujalta löytyy kuntosali ja nyrkkeilysalit. Sporttikujalla järjestetään esimerkiksi kuntonyrkkeilyä ja ryhmäliikuntaa. Myös yksilöllistä valmennusta on saatavilla. Tiloista löytyvät saunat ja solarium.

Keskipäivällä salissa on parhaillaan menossa eläkeläisjumppa. Tunti on selvästi suosittu, sillä osallistujia on paljon.

”Kuntoilijat lämmittelevät ensin ohjatusti ja siirtyvät sen jälkeen ohjaajan kanssa kuntosalille”, Sporttikujan omistaja Henri Kujanpää kertoo.

Sporttikujalla on tarjontaa joka ikäryhmälle. Helsingin Urheiluseura vetää kuntonyrkkeilyä ja ryhmäliikuntaa aikuisille, nuorille ja junnuille. Aiemmin samalla viikolla on järjestetty seniorinyrkkeilyn ilmainen näytetunti.

Kuntosalin puolella on monipuolisesti lämmittely- ja kuntolaitteita. Kuntosalin perältä löytyvät myös levytangot ja -painot sekä kyykky- ja maastavetopaikat.

Asiakkaat voivat käydä salilla kertamaksulla tai ostaa avainkortin. Opiskelijat ja eläkeläiset kuuluvat alennusryhmään.

Sporttikujalla on mietitty toiminnan ulottamista ulos liikuntapuiston puolelle. Sporttikuja on ehtinyt vaikuttaa Herttoniemenrannan liikuntapuiston laidalla jo reippaasti yli kymmenen vuotta.

”Tällä paikalla Sporttikuja on ollut jo vuodesta 2005 lähtien”, Kujanpää kertoo.

Elina Knaapi