Yleinen

Kunnollista

Olen kirjoitellut tänne omaa nimeä kantavalle sivulle ja miettinyt monesti, että miksiköhän. Jokin aika sitten keksin tälle blogilleni ensimmäistä kertaa nimen. Ajattelin, että Kunnollista olisi aika hyvä. Samalla varmaankin keksin koko jutun tarkoituksen.

Tiedättekö sen hetken, kun joku toteaa, että “nyt on kunnollista”? Se on sellainen toteamus aina kun tunnistetaan jotain… no, asiallista, siistiä, oivallista, nerokasta tai vakuuttavaa!

Omasta mielestäni kunnollista on myös silloin, kun jokin asia tehdään kunnolla. Sen eteen on nähty vaivaa. Se ei ehkä ole helpoin tie, mutta se vie jotain asiaa eteenpäin tai saa maailmassa aikaan jotain kehittävää tai positiivista. Kunnollista on teko!

Nyt meneillään oleva aika on aivan hullu. Monessa perheessä on vuodatettu kyyneliä, siedetty epävarmuutta, jouduttu luopumaan ja aidosti pelätty. Vaikka huolestuttavia uutisia tulee koko ajan, siitä huolimatta tämänkin viikon aikana myös nähty kunnollisia juttuja.

Ihmiset ovat ojentaneet auttavan kätensä. Riskiryhmille on tarjottu kauppa-apua. Kunnollista on se, että kuntoiluvälineitä valmistava yritys alkaa valmistaa sairaalatarvikkeita.

Innostusta ja yhteishenkeä on nostatettu, tai ainakin yritetty! Perjantaina klo 17 parvekkeilta soitettiin Daruden Sandstorm. Minäkin kiikutin JBL:n parvekkeelle ja laitoin sen soimaan täysillä. Sandstorm ehti soida ehkä noin 30 sekuntia, kunnes kaiutin meni tilttiin. En kuullut muita hulluja meidän taloyhtiössä. Vaikka oma yritykseni oli totaalinen floppi, tällaisetkin jutut ovat kunnollisia, koska ne tuovat iloa.

Kunnollistahan merkitsee myös asennetta. Asenne on keskeinen tekijä, kun elämästä halutaan mahdollisimman paljon irti. Asenne usein tarttuu ja se aiheuttaa kerrannaisvaikutteisesti hyvää. 

Totta puhuakseni oma asenteeni ei aina ole kohdallaan. Asenne on onneksi asia, jota voi myös treenata. Onneksi rakastan harjoittelua. Seuraavaksi ja ehkä tämän uuden bloginimen myötä voin harjoitella uudenlaista ja kunnollista asennetta elämään. Sen sijaan, että keskittyisi murehtimaan kaikkea, mihin ei voi vaikuttaa, ryhdyn keräämään sellaisia huomioita ja kokemuksia, jotka nostavat itseäni ja muita ylöspäin.

Kunnollista voidaan ymmärtää myös väärin. Minulle kunnollista ei tarkoita, että kaikki pitäisi tehdä täydellisesti tai pyrkiä ihmisenä täydellisyyteen. Perfektionismi on minusta suojakilpi, jonka taakse on kätevä mennä piiloon. En hae sellaista takaa.

Kunnollista ei myöskään tarkoita, että kaikkeen pitäisi suhtautua positiivisen energisesti. En tuputa elämänasennetta, että kaikki pitäisi nähdä vaaleanpunaisten linssien läpi, että kaikkialla olisi vain ihanuutta, söpöyttä, energiaa ja universumin maagista tähtipölyä, joka järjestää kaiken puolestasi. Oma vastuu on kannettava, sekä myös uskallettava kohdata elämä sellaisena kuin se on nyt. 

Tosiasia on, että elämä on normaaleissakin kansallisissa oloissa usein perseestä ja väsyttävää. Se on sitä siksi, että se on elämää, ja sen kanssa on tultava toimeen. 

Kunnollista ei myöskään tarkoita, että ei olisi koskaan ok maata sohvalla ja nauttia siitä, kun laiskottaa. Todellakin on ok.

Nyt kun kaikki muuttuu koko ajan, haluaisin etsiä ajattelumalleja, joissa vaikeuksista voidaan oppia jotain. Että kun elämä iskee päin näköä, olisin oppinut tarpeeksi joustavuutta, jonka avulla pystyy nousemaan takaisin pystyyn. Nyt elämä tuntuu antavan siihen minulle ja varmaankin myös sinulle todella hyvän tilaisuuden. 

Sellaisin miettein uuteen viikkoon. Pidetään hyvä huoli itsestämme ja tehdään enemmän kaikkea kunnollista.