Yleinen

Paluumuutto

Olen päättänyt muuttaa.

Kirjani siirtyvät ihan tuota pikaa Tampereelle. Haave muutosta on syntynyt vähitellen, ajan saatossa. Nyt tuntuu, että asiat konkretisoituivat hyvin yhtäkkiä ja kohta muutto onkin jo käsillä. Jännittää todella paljon!

Muutin Helsinkiin töiden perässä heti valmistuttuani Tampereelta viisi vuotta sitten. Elämäni aikana olen ehtinyt asua hyvin monessa paikassa, mutta nyt muutan ensimmäistä kertaa takaisin kaupunkiin, jossa olen jo aiemmin asunut. Tilanne on veikeällä tavalla tuttu, mutta myös uusi. 

Viime aikoina olen tehnyt töitä ja iltaisin edelleen valmentanut crossfitia ja treenannut. Nyt päivätyöni vaihtuu toiseen ja katson, löytyisikö minulle tamperelaisilta crossfit-saleilta valmennusmahdollisuuksia. Arkeni on ollut erityisen hyvää tähänkin asti, joten pyrin siihen, että teen pitkälti samoja asioita kuin ennenkin, vaikka kaupunki vaihtuukin.

Tällä hetkellä on kummallista ailahdella kahden todella voimakkaan tunteen välillä. Toisaalta olen innostunut, mutta toisaalta myös haikea. Hetkittäin olen aivan liekeissä siitä, että onnistuin, ja välillä taas aivan rikki siitä, mitä olen mennyt tekemään. Piinaavaa!

Kaikista vaikein pala on ollut kertoa muutosta crossfit-perheelleni. Jos voisin napata koko yhteisön mukaani, tekisin sen ehdottomasti! Vielä on onneksi valmennuksia jäljellä, joten asiaa ehtii tässä vielä jonkin aikaa sulatella.

Aika crossfitin parissa on ollut parasta ikinä. Aloitin lajin, kun muutin tänne. Kasvoin kaupunkiin harrastuksen kautta, mikä oli aivan mahtava juttu ja mistä olen kiitollinen. Harrastukset todella ovat tärkeitä, ne kannattelevat elämässä pitkälle. Rakensin täällä oman sosiaalisen lauman, johon olen tuntenut koko ajan kuuluvani, vaikka muut asiat elämässä muuttuivatkin.

Harrastus on toimii myös voimavarana, kun siirryn toiseen kaupunkiin, eli olen oikeastaan hyvin onnellisessa asemassa. Tiedän, ettei minun tarvitse luopua aivan kaikesta. Minä en katoa kuin muutaman kilometrin päähän, eikä kukaan ihmisistäkään katoa, vaikka joka päivä emme näkisikään. Tulen ihan varmasti käymään Helsingissä vielä paljon!

Helsinki on kohdellut minua hyvin. Täällä olen ollut kaikkien kulttuuri-, tapahtuma- ja työmahdollisuuksien äärellä. Olen päässyt kaikkialle astumalla muutaman hassun askeleen metrolaiturille juuri silloin kun olen halunnut. Kaikki on ollut käden ulottuvilla. Täällä olen myös saanut tavata uskomattoman paljon kiinnostavia ihmisiä ja näkemään hienoja juttuja. 

Ehkä pääkaupungin kiire sekä kalliit vuokrat ovat asioita, joita en tule kaipaamaan. Niiden kanssa on saanut olla tarkkana, sillä ne tarttuvat hyvin helposti. Tulevassa kaupungissa suurimmat uhat lienevät Uros Live ja erinäiset “innostuksen tulipalot”.

Tampere on mahtava paikka. Tiedän, että minulle ei varmasti tule tekemisen puutetta. Uskon myös siihen, että saan elämääni paljon uutta ilman että minun täytyy luopua vanhoista. Helsingissä vietetyn ajan tulen muistamaan erittäin hyvänä ajanjaksona elämässäni.  

Kevättä on jo ilmassa. Nyt tuntuu todella hyvältä tehdä paluumuutto.

1 thought on “Paluumuutto”

Comments are closed.