Reissut

Lomaunelmia Suomessa

Kesä tulee ihan kohta! Valo lisääntyy, pölyt on huuhdeltu kaduilta ja tekee mieli laittaa kesätakkia päälle. Ajatukset karkailevat jo kesäunelmiin, pieneen lomaan ja reissuihin.

Kävin viime viikonloppuna kotimaan matkamessuilla, jotka järjestettiin Tampereella. Kotimaan matkamessut olivat aivan parasta juuri tähän hetkeen. Flunssasta pitäisi malttaa kunnolla toipua ja ottaa rauhallisesti. Mikäs sen parempaa kuin inspiroitua fiilistelemään kesää ja uppoutua pieniin seikkailusuunnitelmiin.

Kotimaan matkamessujen jälkeen pysyminen Suomessa tuntuu todella innostavalta. Suomesta löytyy todella paljon kiinnostavia paikkoja, tapahtumia ja mahtavaa tekemistä! Sitä paitsi matkailu kotimaassa kannattaa: liikkuminen on mahdollista ekologisesti maata pitkin. Tässäpä siis muutamia lomaunelmapaloja ensi kesää varten.

Vaikka rentoutuminen kelpaa, omaan unelmalomaani kuuluvat kyllä aktiviteetit. Turhautuisin todella nopeasti, jos en pääsisi tekemään jotain. Varsinkin alkulomasta on hyvä olla jotain päätä tyhjentävää tekemistä. Todennäköisesti loppua kohden osaa sitten ottaa jo rennommin.

On jotenkin ihanaa arvostaa sitä, mikä on jo lähellä.

Box hopping

Crossfit-harrastajat käyvät usein ulkomaan matkoillaan paikallisella crossfit-salilla. Mekin kävimme Barcelonassa La Huella -boxilla pari vuotta sitten. Treeneihin osallistuminen lomakohteessa on kiva kokemus.

Samanlaista box hoppingia voi tehdä Suomessakin. Esimerkiksi omaan juhannukseen kuuluu melkein jo perinteenä vierailu Reebok CrossFit Turussa.

Treenivierailujen ei tosin tarvitse rajoittua vain crossfit-saleihin. Esimerkiksi Lapsissa Levillä on todella pätevä sali. Myös painonnostosalit eri kaupungeissa ovat todella tunnelmallisia. Usein mitä retrompi, sitä parempi!

Kesällä avautuu myös paljon ulkoliikuntapaikkoja! Niitäkin löytyy koko ajan enemmän ja useammasta kaupungista.

Arkiston aarteita: juhannuksena Turussa treenaamassa 2016.

 

Turkulaista rautaa ja tyyneyttä. Tämä kuva on jo viime juhannukselta.

 

Levi wellness club rinnallevetoa
Lapissakin treenit onnistuvat todella hyvin. Levillä on erinomaiset puitteet crossfit-treeneille tai painonnostoon.

Vaeltamista ja pyöräretkiä

Omassa päässäni on alkanut syntyä myös vaellusideoita. Vaellusretki Lapissa kiinnostaisi kovasti, mutta en ole ihan varma vielä, minne siellä kannattaisi suunnata. Ruskavaellus olisi taatusti ihana kokemus.

Kolilla Pohjois-Karjalassa on mahdollista räätälöidä melontavaellus. Melominen Kolin upeissa maisemissa olisi unelma!

Pyöräretkeily on minulle jokseenkin tuttua. Olen pyöräillyt Saariston rengastien kaksi kertaa, sekä pidemmän että lyhyemmän reitin. Saariston rengastie alkaa Turusta ja kiertää Kaarinan kautta Nauvoon, Iniöön, Taivassaloon ja taas Naantaliin. Mahtava reitti täynnä lautta- ja lossimatkoja. Yöpyminen onnistuu joko teltassa tai hostelleissa. Poljin molemmat kerrat uskollisella mummopyörälläni, jossa ei ole vaihteita, mutta sitäkin hienompi kori. Hyvin meni!

Seuraava pyöräretkikohde voisi sijoittua myös Varsinais-Suomeen. Esimerkiksi Raitti 181 eli Sauvon kierros tarjoaisi kulttuurikohteita, lähiruokaa ja tentsile-majoitusta. Tentsile on teltta, joka ripustetaan ilmaan puiden väliin niin kuin riippumatto. Siistiä!

Suppailua ja festareita

Omaa sydäntä lähellä on suppailu. Se on rentouttava laji. Opin viime kesänä, että sitä aktiivisesti harrastavat tyypit ovat jotenkin todella rentoja. Heistä huokuu sellaista huolettomuutta, joka vetoaa minuun kovasti. Vesiurheilu on hauskaa ja niin halutessaan myös haastavaa.

Rantaloman henkeä saa, kun ottaa sup-laudan kainaloon ja suuntaa Kalajoelle nauttimaan hiekkasärkistä.

Suppailua Laguunissa Espoon Keilaniemessä. Tuona viikonloppuna paloin auringossa. Oli toukokuu!

Jos suppailu tuulisella merellä tuntuisi liian pahalta, voisi vaihtaa Kalajoen Irish music festivaaleille. En tiennyt tällaisten festareiden olemassaolosta, mutta innostuin kovasti. Kesää, olutta ja irkkumusiikkia, meno on varmasti hurja!

Suomen kesä on täynnä festivaaleja ja tapahtumia. Ruisrock olisi ihana, mutta melkoisen kallis jo minun makuuni. Jos matka jatkuisi Kalajoelta pohjoiseen Ouluun, voisi poiketa Hailuotoon Bättre Folk -festareille. Tänä vuonna siellä esiintyvät kaikki siistit artistit, kuten Ruusut, Pyhimys, Maustetytöt, Jukka Nousiainen… Hailuoto on myös todella kiehtova paikka, ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

Mielenrauhaa luonnon keskellä

Onhan se totta, että säästä ja “Suomen kesästä” on helppo vääntää katkeraa vitsiä. Toisaalta säästä on helppo valittaa ympäri vuoden, ei se ikinä kelpaa eikä kukaan ole koskaan tyytyväinen. Tosiasia on kuitenkin, että Suomessa luonto antaa paljon ja siitä on mahdollista halutessaan iloita.

Suomessa on hyvin helppo löytää paikkoja rauhoittumiseen. Meillä on puhdasta luontoa ja järviä, mökkejä, saunoja ja luontopolkuja. Omalle pienelle mietiskely- tai joogaretriitille on lukemattomia mahdollisuuksia. Voi kalastaa, soutaa veneellä, suppailla, lukea laiturin nokassa tai poimia marjoja metsässä. Vaikea kuvitella äkkiseltään parempaa.

Oikeasti omat suunnitelmat kesän varalle ovat vielä todella auki. Koulusta valmistuminen häämöttää ensi kuun lopussa, ja kuka tietää, mihin matka sen jälkeen johtaa. Mutta vaikka lomaa ei olisikaan, niin kesästä on mahdollista ottaa kyllä kaikki irti lähelläkin. Minilomailu jossain välissä onnistuu varmasti aina.

Viime kesänä ilmat suosivat.

Meillä on keittiön pöytä täynnä kuntien ja majatalojen matkaesitteitä. Otan osan kotimaan matkamessujen inspiraatiopaloista käyttöön ehkä jo pääsiäisenä, kun matkaamme Savoon. Antoisaa pääsiäistä kaikille, lähelle ja kauas!