Kulttuuria

Podcast-vinkkejä

Saanko esitellä Ananaan, joka testikuunteli tämän vinkkilistan podcastit ja tykkäsi niistä kovasti. Vielä ennen kuin hänet pistetään paloiksi ja syödään, jaamme yhdessä podcastit, jotka saattavat kiinnostaa juuri sinua, liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostunut lukija.

Opin kuuntelemaan puhetta luurien kautta viime kesänä. Sitä aiemmin kuuntelin vain musiikkia, mutta sitten otin testiin äänikirjat. Se oli ihanaa aikaa, kesä ja hyvät äänikirjat!

Sitten alkoi opiskelijaelämä ja ostolakko. Siirryin ilmaisiin sisältöihin. Podcastit ovat siitä hienoja, että niitä on olemassa laidasta laitaan ja koko ajan tulee uusia.

Kuuntelen podcasteja oikeastaan missä vain. Kotona, kun teen jotain, ja sitten tietysti koiran kanssa lenkillä.

Mutta Ananaa haluaa jo kertoa, joten nyt ne vinkit:

Auta Antti!

Lahja koko Suomelle, paras podcast-ilmiö! Podcastissa Antti Holma vastaa kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin. Toinen tuotantokausi alkoi viime viikolla, luojan kiitos. Hetken aikaa elämässä vallitsi kammottava Auta Antti tyhjiö, kun kaikki jaksot tuli ahmittua heti kun ne perjantaisin ilmestyivät.

Antti Holmaa tuskin voi kehua tarpeeksi hänen otteestaan käsitellä ihmisten lähettämiä viestejä. Antilla on hyviä pointteja ihmissuhteista, mulkkuudesta, häpeästä ja alkoholista. “Live life to the minimum” on loistava jakso liikuntainhosta, joka kannattaa jokaisen kuntoilijankin kuunnella.

Mihin tilanteisiin: Kotona perjantai-iltaisin.

Mistä voi kuunnella: Radioplay-sovellus

Mahdollisuuksia-podcast

Mahdollisuuksia on Ronja Salmen hostaama, Basson ja Veikkauksen yhteistyö. Podcast palkittiin viime viikolla parhaana luovana ratkaisuna.

Mahdollisuuksia on syvällinen, nimittäin se käsittelee ystävyyttä. Saako esimerkiksi ystävän epäterveelliseen elämään puuttua, voiko olla ystävästä mustasukkainen ja miten raha vaikuttaa ystävyyteen. Kiinnostavia kulmia, joita en itse ole tullut ajatelleeksi. Paras ja ehkä liikuttavin jakso on “Miten erota ystävästä?”, missä pohditaan ystävyyssuhteen päättymistä. Podcast ei parjaa, vaan käsittelee aiheita kiinnostuksen kautta. Kuulija ei pääse helpolla, sillä podcast laittaa miettimään omaa käyttäytymistään ystävänä.

Mihin tilanteisiin: Koiranlenkitys-podcast, kun haluat kävellä ja pohtia ihanan syvällisiä.

Mistä voi kuunnella: Spotify

Akonniemen avara luonto & Lepopäivä

Kaverini Antti Akonniemi on podcast-nikkari, häneltä jaamme Ananaan kanssa kaksi podcast-vinkkiä. Mikähän siinä on, että juuri Antit osaavat tehdä podcasteja!

Lepopäivä on Antti Akonniemen ja Jaakko Savolahden podcast, jossa liikutaan juurikin tavoitteellisen treenaamisen ja hyvinvoinnin aihepiireissä. Viimeisimmät jaksot käsittelevät paljon palautumista.

Akonniemen avara luonto taas on nimensä veroinen podcast, hyvin laaja. Jaksoissa on vieraita urheilijoista ja yrittäjistä aina stand up -koomikoihin. Vieraat ovat mielenkiintoisia ja jaksoista löytyy kiinnostavaa sisältöä itsensä kehittämiseen ja hyvinvointiin. Koomikko Matti Patronen jakaa tietämystään kylmäharjoittelusta ja sen terveysvaikutuksista. Crossfit-urheilija Terhi Lumme taas kertoo lajista ja myös ylirasituksesta.

Mihin tilanteisiin: Aamuun ja päivän aloitukseen.

Mistä voi kuunnella: Lepopäivä http://lepopaiva.com/ ja Akonniemen avara luonto https://avaraluonto.simplecast.fm/

Unelmaduunarit

Etpäs ehkä odottanut tätä. Mutta työ on iso osa ihmisen elämää ja arkea, ja siksi tällä vinkkilistalla. Unelmaduunarit käsittelee työelämää ja sitä, kuinka oma työ voi olla myös muokattavissa ja kenties jopa hauskaa. Podcastia pitävät bloggaajat Hanna Waltari ja Satu Rämö.

Parhaita jaksoja ovat ne, joissa pohditaan työn tasapainottamista ja hyvinvointivaikutuksia. Podcastista saa paljon irti työuupumuksesta, ajanhallinnasta ja myös motivaatiosta. Juoksija Joonas Laurilan jakso on suosikkejani ja myös Ananaa pitää siitä.

Mihin tilanteisiin: Julkiset kulkuneuvot ja siirtymät.

Mistä voi kuunnella: https://play.acast.com/s/unelmaduunarit

 

Maailma on tosiaan pullollaan kaikenlaisia hyvinvointi- ja crossfit-podcasteja. Mutta mitkä ovat sinusta parhaita? Oman vinkin voit jakaa minulle DM:nä tai blogin facebook-sivun kautta.