CrossFit Kisat

Raportti: Open 2018

Crossfit Open 18.1

Openit ovat omalla kohdalla tältä vuodelta purkissa. Kävimme tänään salin Open-taistelijoiden kesken syömässä perinteisen kolmen tunnin brunssin. Paras tapa juhlistaa yhteistä Open-koitosta!

Tämän vuoden viiden viikon urakka meni osaltani paremmin kuin koskaan aiemmin. Sain kirjoihin uusia ennätyksiä, mutta toki edelleen Open lajeissa piili liikkeitä, jotka ovat vielä omien taitojen ulottumattomissa. Openien valossa asiat vaikuttavat siis olevan omassa kehityksessä aika kivalla mallilla, vaikka työtä ja harjoittelua edelleen riittää.

Tässä siis pikainen kertaus, millaisia lajit olivat ja kuinka ne menivät. Suoritin kaikki lajit kerran ja määrättynä.

Suurta jännitystä koin myös joka kerta, kun syötin tulokset. Kuinka sitä viime vuoden mokaa voisikaan ikinä unohtaa. Vaaran paikkoja tulosten syötössä oli taas monia (esim. rive-painon ilmoittaminen paunoissa), mutta tänä vuonna suurilta töppäyksiltä vältyttiin. JES! 😀

18.1

Complete as many rounds as possible in 20 minutes of:
8 toes-to-bars
10 dumbbell hang clean and jerks
12/14-cal. row

Women use 35-lb. dumbbell
Men use 50-lb. dumbbell

Openien aloitus jännitti tällä kertaa todella paljon. Yleensä en hermoile turhasta, mutta jostain syystä tällä kertaa asiat olivat toisin. Osaan normaalisti suhtautua treeniin niin, että kun vaan kello lähtee käyntiin, homma alkaa kyllä rullaamaan. Nyt jalkani olivat jännityksestä ihan vetelät. En osaa sanoa, olivatko ne toes to barit, soutu vai kokonaisuus, joka jännitti.

Mutta niinhän siinä sitten kävi, niin kuin aina ennenkin: Kun kello lähti käyntiin, jännitys hävisi. 20 minuutin suoritus meni täysin pimennossa siitä, kuinka monta kierrosta olin jo tehnyt. Ehkä parempi niin.

Jälkikäteen sitä mietti, että olisi voinut soutaa kovemmin ja osata tehdä toes to bareista parempia sarjoja. Silti olin hyvin tyytyväinen. Sain ensimmäisestä lajista tulokseksi 293 toistoa eli seitsemän kaloria vajaat kymmenen kierrosta.

Jos vertaa Samantha Briggsiin, niin hän sai lajista tulokseksi 409 toistoa. Tässä vaiheessa me varmasti molemmat tiedettiin, ettei minusta ole vastusta hänelle. Paras siis keskittyä tänä vuonna ihan vaan omaan suoritukseen.

18.2

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 reps for time of:
Dumbbell squats
Bar-facing burpees

Workout 18.2a

1-rep-max clean

Time cap: 12 minutes to complete 18.2 AND 18.2a

Women use 35-lb. dumbbells
Men use 50-lb. dumbbells

Tässä lajissa piti siis ensin suorittaa ryskäys käsipainoilla ja tangon yli burpeilla. Lajin toisessa osiossa piti nostaa raskain mahdollinen rinnalleveto.

Mun yksi treenikaveri sanoi mulle heti, että “Elina, tää on niin sun laji”. Aluksi lähti se tuttu, itseä vähättelevä nauha käytiin: “Joo, mut siinä ne rinnallevedot, nii en mä tiiä..” Sitten olin hetken hiljaa ja olin, että hitot, niin onkin! Lajissa on burpeita ja kyykkyjä, eli siis täysin mun aluetta.

Joskus on todella vaikeaa ottaa kehu vastaan. Sen sijaan, että sanoo “kiitos!”, sitä lähtee automaattisesti kiistämään ja luettelemaan niitä syitä, miksi todennäköisesti homma ei mene hyvin. Mietin tuona päivänä, että miksihän niin on. Me varmaankin ollaan kulttuurillisesti niin tiukasti opetettu olemaan pää matalalla ja että “ylpeys käy lankeemuksen edellä”. Mutta miksi sitä ei voisi yhtäaikaa ottaa kehu vastaan ja pysyä silti nöyränä?

Päätin tehdä siinä sitten vähän toisin, riskillä. “Kiitti hei, niin tää taitaa ollakin! Mä teen parhaani!”

Ensimmäinen burpee-kyykkyosio meni tasaisella vauhdilla aikaan 7:02. Ajassa oli aika paljon varmistelua, sillä burpeiden jalkojen asento oli tänä vuonna hieman tarkemmin määritelty. Burpeesta ei saanut askeltaa ylös, vaan jalkojen piti tulla yhtäaikaa. Tämä johti mun kohdalla välillä melkoisiin pituushyppyihin, kun päädyin todella kauas tangosta.

Rinnallevetovaiheessa jotenkin sytyin. Sain kroppaani jonkun käsittämättömän metcon-aggression. Aloitin 65 kilolla ja lopulta nostin uuden rinnallevetoennätyksen 80 kiloa. Se on mulle iso saavutus, jopa viiden kilon parannus, sillä rinnalleveto on jotenkin raahannut perässä. Ehdin vielä kokeilla 82.5 kiloa, mutta kyynärpäät eivät kääntyneet alle.

Joskus sitä pitää vaan uskaltaa luottaa itseensä. Ei tietenkään paukutella henkseleitään, mutta myöskin luottaa, että kun tekee parhaansa, se kyllä kantaa.

Epäviralliseen tuloskorttiin kirjattuna uusi ennätys.

18.3

2 rounds for time of:
100 double-unders
20 overhead squats
100 double-unders
12 ring muscle-ups
100 double-unders
20 dumbbell snatches
100 double-unders
12 bar muscle-ups

Time cap: 14 minutes

Men perform 115-lb. OHS, 50-lb. DB snatches
Women perform 80-lb. OHS, 35-lb. DB snatches

Vielä on olemassa liikkeitä, joihin omat taidot ja voimat eivät vielä riitä. Ensimmäistä muscle uppia on tullut yritettyä ennenkin, ja niin tälläkin kertaa. Tästä lajista ei jää paljoa kerrottavaa. Renkaissa heiluminen on lupaavaa, mutta vielä ei olla lähelläkään onnistunutta kääntöä. Siitä pitäisi vielä pystyä tekemään rengasdippi ja kädet suoriksi.

Välillä yritys hyvä, välillä taas asento kuin kattoon kiipineellä sammakolla. Ainakaan harjoittelua ei tarvitse vielä lopettaa, onneksi.

Suoritin ensimmäiset tuplat ja valakyykyt aikaan 3:36. Sata tuplaa putkeen on ehkä oma ennätys. Loppuaika yritettiin renkaissa päästä ylös. Videomateriaalista päätellen ei ollut lähelläkään, joten ensi vuoteen!

18.4

For time:
21 deadlifts, 155 lb. /  225 lb.
21 handstand push-ups
15 deadlifts, 155 lb. /  225 lb.
15 handstand push-ups
9 deadlifts, 155 lb. /  225 lb.
9 handstand push-ups
21 deadlifts, 205 lb. / 315 lb.
50-ft. handstand walk
15 deadlifts, 205 lb. / 315 lb.
50-ft. handstand walk
9 deadlifts, 205 lb. / 315 lb.
50-ft. handstand walk

Time cap: 9 min.

Tämän lajin kaikki muistavat handstand push up standardeista. Jokaisella löytyy mielipide siitä, suosiko standardi lyhyt- vai pitkäkätisiä vai oliko se sittenkin täysin tasapuolinen kaikille. Oma mielipiteeni: käytännössä ihan sama.

Itselläni uusi standardi ei mennyt mitenkään ihon alle, vaikka käsiä pitikin pitää kapeammalla ja hupsut olivat yhtä kurottamista. Sain kurottaa joka ikistä hupsua hitusen pidemmäksi, jotta sain kantapäät viivan yli. Tein lajissa kenties maailman hitaimmat hupsut ja sain pilkkoa niitä hyvin pieniin osiin. En kuitenkaan “ottanut” yhtään no reppiä, vaan kiltisti kurotin ne sekunnit jalkojani pidemmiksi, kunnes kuulin tuomarin suusta toiston lasketuksi.

Olisin todella mielelläni ehtinyt lajissa käsilläkävelyyn asti, koska se oli ensimmäistä kertaa liikkeenä mukana Openeissa. Time cap oli minulle tällä kertaa aika tiukka ja sekunnit hupenivat kurotteluun.

Lajin jälkeen takareidet olivat aika kireällä. Mutta se ei ollut mitään verrattuna olkapäihin.

18.5

Complete as many reps as possible in 7 minutes of:
3 thrusters
3 chest-to-bar pull-ups
6 thrusters
6 chest-to-bar pull-ups
9 thrusters
9 chest-to-bar pull-ups
12 thrusters
12 chest-to-bar pull-ups
15 thrusters
15 chest-to-bar pull-ups
18 thrusters
18 chest-to-bar pull-ups

This is a timed workout. If you complete the round of 18, go on to 21. If you complete 21, go on to 24, etc.

Women use 65 lb. Men use 100 lb.

Siinä vaiheessa kun laji julkaistiin, olin enemmän jumissa kuin koskaan. Olin joutunut modaamaan omia treenejäni jumien takia ja muutenkaan kroppa ei tuntunut enää toimivan tai palautuvan normaalisti kehonhuollollisista yrityksistä ja avuista huolimatta.

Viimeisen lajin kimppuun hyökkäsin taktiikalla, jossa thrusterit otan unbroken vaikka mikä olisi, sillä chest to bareihin menee joka tapauksessa liikaa aikaa. Pienet jumit näkyivät suorituksessa, sillä kiskoin rintaa tankoon kuulemma vinossa asennossa. Sain viimeisen lajin tulokseksi 89 toistoa.

18.5 jälkeen olo on vahva, upea ja heleä.

Pelkäsin, että tulen kipeäksi kuten Talvikarkeloiden jälkeen, mutta onneksi so far so good. Nyt olen kuitenkin niin jumissa, ettei mitään järkeä. On kevenneltävä treeniä ja huolella. Nyt on pakko antaa kropalle mahdollisuus levätä ja sen jälkeen voi innolla hyökätä taas harjoittelun pariin.

Openit olivat parhaat, mitä olen koskaan tehnyt. Kolmas vuosi, ja huomaan edistyneeni näissä liikkeissä: toes to barit, rinnalleveto, tuplat, chest to barit. Vielä jäljellä on muscle up, joka pitää vielä opetella. Joka tapauksessa olen todella iloinen, miten Openit menivät ja minulla oli myös jälleen kerran hirmu hauskaa osallistua siihen yhdessä muiden suorittajien kanssa. Yhtä siistiä kuin omat onnistumiset oli iloita muiden itsensä ylittämisistä.

Tsemppiä, jos vika laji on vielä suorittamatta!

Ensimmäinen ja viimeinen kuva: Perttu Perkola