Kisat

Kisaraportti: Talvikarkelot-parikisa

Talvikarkelot joukkue Tupla K

Kiitos kysymästä, hyvin menee. Voitettiin hiukan yllättäen Jennin kanssa parikisa!

Puolitoista viikkoa kisattiin Talvikarkeloissa, jossa oli kolme lajia. Lajit suoritettiin parin kanssa omalla salilla, ne tuomaroitiin ja kuvattiin. Viime sunnuntaina kisa ratkesi ja hiukan yllättäen sijoituttiin Jennin kanssa kokonaispisteissä ensimmäisiksi. Huhhuh!

Parikisa oli kyllä niin hieno kokemus, että se kelpaa kirjata muistiin. Olen niin iloinen, että parini oli juuri Jenni.

Jenni ja minä tutustuttiin kyykätessä. Ajauduttiin luontevasti toistemme pariksi varmaan siksi, koska olimme saman pituisia. Todellisuudessa me olemmekin sentilleen saman mittaisia! Myöhemmin etsiydyttiin aina samalla tangolle, koska tiesimme käyttävämme lähes samoja painoja.

Meillä synkkasi alusta asti. Suhtautuminen treenaamiseen oli molemmilla samanlaista ja osasimme sopivasti piiskata toisiamme yrittämään aina hieman enemmän. Meillä on omat vahvuutemme, mutta hyvin monessa jutussa kehitys on kulkenut käsi kädessä. Ryhdyttiin hiljalleen sanomaan toisiamme kaksosiksi, koska yleensä pr:t sekä feilatut painot olivat tismalleen samat.

Meitä on aina yhdistänyt myös armoton kyky sekoilla. Tangon lastaamisessa meistä ei ollut toisillemme ikinä mitään apua, olimme molemmat aina yhtä pihalla. Tanko 15 kg + jotain muuta oli molemmille todella hämmentävä ja haastava matemaattinen yhtälö. Vaikeinta on matikka, se ei ole kyllä muuttunut mihinkään.

Valmistautuminen Talvikarkeloihin sinänsä jäi vähälle, mutta tunnelma oli kyllä kohdillaan kaikkien lajien aikana.

Laji 1

100 pariseinäpallo (6kg)
800m soutu, molemmat soutaa
50 kahvakuulamaastaveto (2 x 24kg)
800m soutu, molemmat soutaa
50 kahvakuula maasta pään yläpuolelle (16kg)
800m soutu, molemmat soutaa
50 laatikon ylitys kahvakuulan kanssa (24kg)

Ensimmäinen laji oli hyvin suoraviivainen. Siinä aluksi heitettiin seinäpalloa parin kanssa vuorotellen, yhteensä sata toistoa. Jokaisen liikkeen välissä oli 800 metrin soutu, jonka molemmat soutivat yhtäaikaa. Kahvakuulamaastavedot pätkimme kymmenen toiston sarjoihin ja panostimme vauhdikkaisiin vaihtoihin. Samoin kahvakuula maasta pään yläpuolelle suoritimme tempauksina kymmenen toiston setteinä.

Talvikarkelot laji 1 seinäpallo

Talvikarkelot laji 1 askellus

Laatikon ylitys oli lajin hankalin osio. Siihen olimme kehitelleet monia keinoja saada 24kg:n kahvakuula kantoon taloudellisesti. Lopulta suorituksessa heilautimme sen vaan riuskasti olalle ja aloimme askeltamaan laatikon yli. Jenni pystyi tässä puskemaan eläimellisesti.

Loppuaikamme oli 19:38, joka riitti kisassa seitsemänteen sijaan. Skabat oli aloitettu ja fiilis oli hyvä! Tästä kisasta oli tulossa todella hauska kokemus.

Laji 2 a ja 2 b

Toinen laji oli kaksiosainen ja edellytti suunnitelmallisuutta. Varsinkin painojen lataaminen tankoon oli huolellisesti etukäteen suunniteltu, emme halunneet jättää sattuman varaan yhtään mitään. Käytimme valmisteluun vaatimattomat puolitoista tuntia!

Laji 2 a:

10 x 1min intervalli, kierros vuorotellen
10 tangon yli burpee + maksimi toistot thruster

Tulos thrusterien lukumäärä.

1min lepo

Laji 2 b :

4min aikaa: etukyykky yhden toiston maksimi
4min aikaa: sotilaspenkki yhden toiston maksimi
3min aikaa: leuanveto maksimi toistot

“kumpikin kilpailija tekee saman ajan sisällä”

Tulos: kaikki kilot ja toistot yhteenlaskettuna.

Ensimmäisessä osassa siis tykitettiin minuutin ajan burpeita ja loppuaika minuutista otettiin irti thrustereita niin monta kuin pystyttiin. Sen jälkeen otettiin ykkösmaksimit etukyykystä, sotilaspenkistä ja lopuksi tehtiin parin kanssa vuorotellen leukoja.

Talvikarkelot laji 2 thruster
Thrusterit vakavalla naamalla.

Thrusterit suoritettiin hyvin tasaisesti. Niiden jälkeen etukyykyn maksimissa oli odotettavasti hankalaa saada otettua happea ja pidettyä kyykkypaketti kasassa. Ensimmäisten kyykkyjen jälkeen homma alkoi kuitenkin kulkemaan ja päästiin molemmat kunnon suorituksiin. Jenni kyykkäsi 90 kg ja minä sain irti 100 kg viimeisillä hetkillä. Oikein hyvä suoritus thrustereiden jälkeen.

Kyykyn aikana meillä oli vakava taistelutunnelma. Kun siirryttiin penkkiin, tunnelma muuttui ja alkoi kikattelu. Teimme sotilaspenkkiä käytännössä ensimmäistä kertaa. Lämmittelyssä saimme 55 kiloa, mutta suorituksessa saatiin irti 53 ja 54 kiloa.

Talvikarkelot laji 2 penkki
“Nosta se, nosta!!”

Leuat menivät erinomaisessa rytmissä. Kaiken kaikkiaan toinen laji oli mahtava! Oli ihan voittaja olo, ja nauratti niin paljon meidän sotilaspenkkaaminen ja muutenkin meininki. Lajin jälkeen jäätiin salille höpöttämään ja jälkipuimaan suoritusta pitkäksi aikaa isolla joukolla.

Talvikarkelot laji 2 leuat

Talvikarkelotlaji 2 leuat 2

Olimme a-osion viidensiä ja b-osion ensimmäisiä. Kokonaissijoituksessa nousimme tässä kohtaa ensimmäisiksi!

Laji 3

2 kierrosta:
26 askelkyykky (30kg)
52 tangon yli hyppy
Samalla pari roikkuu tangossa, 6 kg:n pallo lisäpainona

2 kierrosta:
26 rinnalleveto roikusta (30kg)
52 tangon yli hyppy
Pari seisoo käsillään seinää vasten

2 kierrosta:
26 etukyykky (30kg)
52 tangon yli hyppy
Pari lankussa

Tässä lajissa siis toinen pareista työskenteli tangon kanssa, mutta vain silloin, kun toinen oli määrätyssä asennossa. Jos esimerkiksi pari tippui roikunnasta, toisen piti tangon kanssa lopettaa. Kun pari oli takaisin määrätyssä asennossa, tangolla työskentely sai jatkua.

Tässä lajissa Jenni oli neiti A ja minä neiti B. A aloitti tangolta ja B roikunnasta. Sitten vaihdettiin.

Talvikarkelot laji 3 askelkyykky
Neiti A:n askelkyykky, jonka aikana neiti B roikkuu tangossa pallon kanssa.

Omien tangon yli hyppyjen jälkeen potkaisin itseni suoraan seinälle ylösalaisin olevaan asentoon. Meni pari sekuntia ja minusta tuntui äkkiä maailmanlopulta. Syke oli korkealla ja puuskutin. En nähnyt Jenniä, mutta kuulin tuomarin äänestä, että hän suoritti rinnallevetoja. Todennäköisesti veri kohahti asennossa päähän, verenpaine teki tepposet tai jotain muuta häiritsevää tapahtui. Seurasi pieni paniikinomainen reaktio, jossa mietin jo, että huudan, etten voi suorittaa loppuun. Lopulta hyvin huonossa hetkessä Jennin sarjan kannalta oli pakko huutaa tauko ja käydä pystyasennossa. Sitten taas nykien jatkettiin.

Pakokauhulta tuntuva tilanne ei kestänyt todellisuudessa kauan. Kun pääsin asennosta pois ja takaisin tangolle, olin hieman poissa tolaltani. Jenni osasi huutaa minulle juuri oikealla tavalla, eli äärimmäisen aggressiivisesti. Se oli juuri sellaista kometoa, mitä siinä hetkessä tarvitsin. Jos Jenni olisi yhtään voivotellut tai säälinyt minua, laji olisi loppunut heti.

Olen tästä kovuudesta Jennille todella kiitollinen ja sekin on taas yksi merkki, että kisasin täysin oikean tyypin kanssa. Laji jatkui ja pakokauhu jäi vähitellen taakse.

Talvikarkelot laji 3 hypyt

Talvikarkelot laji 3 etukyykky

Hypyt hidastuivat vääjäämättä, mutta onnistuin lisäämään hiukan vauhtia etukyykyissä. Viimeiset hypyt olivat pahoja. Laji loppui aikaan 9:48.

Nyt kun kirjoitan tätä, minulle on noussut hieman lämpöä. Se kenties osaltaan selittää, miksi laji ei ihan maistunut.

Olin ensin hyvin pahoillani omasta suorituksesta. Parikisassa kun et ole vastuussa ainoastaan omasta vaan myös parisi sijoituksesta. En ehkä oikein osannut olla tyytyväinen tai edes luottavainen siihen, että ajalla enää kisassa pärjättäisiin. Toisaalta taas aika oli ihan hyvä ja meidän taktiikka kunnianhimoinen, joka melkein onnistui. Kommunikointia eli huutoa oli ainakin 😀

Talvikarkelot ohi
Olo kamala mutta ok.

Kuuteen mennessä illalla kävi ilmi, että sijoituksemme viimeisessä lajissa oli kolmas. Se riitti juuri ja juuri kokonaispisteissä kisan ensimmäiseen sijaan.

Olen tosi ylpeä Jennistä ja iloinen, että saatiin kisata yhdessä. Meillä oli todella hieno meininki ja aina tarpeen tullen pystyttiin komentamaan toisiamme kovastikin. Jenni osaa tartuttaa taistelutahtoaan muihinkin ja sellaisen parin kanssa on todella hauskaa suorittaa lajeja.

Nyt yritän parannella parhaani mukaan, että pääsemme joskus Tupla K:n mitalikahveille 😀 Kiitos kaikille onnitteluista ja muille skabaajille hyvästä vastuksesta ja järjestäjille kisoista. Parikilpailu on älyttömän hauskaa – voin suositella!