CrossFit Hyvinvointi

Vastuullisista vaatteista hyvä mieli. Népra-fanin hehkutukset (+ale-koodi!)

mustat terra-trikoot

Viime aikoina salimme pukuhuoneessa on käyty seuraavanlaisia keskusteluja:

“Siis nää Népran trikoot on oikeasti aivan parhaat!”

“Niin on, tosi mukavat!”

“Hengarissa ne eivät näyttäneet kummoisilta. Mutta kun laitoin ne sovituskopissa jalkaan, olin vaan, että asia selvä. Nää on niin ihanat.”

“Mikä on tuo Népra..?”

Népra on suomalainen, kahden naisen perustama yritys, joka valmistaa eettisesti kestäviä urheiluvaatteita. Tuotantoketju on läpinäkyvä ja tuotteet laadukkaita sekä ajattomia.

Pukuhuoneen hehkutukset ovat koskeneet usein Népran Terra-trikoita, joita suosittelen kyllä vahvasti. Ehdottomasti parhaimmat trikoot, mitä olen ikinä omistanut. Hyvän näköiset, eivät kuulla läpi, laadukkaat ja niin toimivat. Ne ovat lempihousuni, jotka otan käyttöön heti, kun ne ovat vapautuneet pesukierrokselta.

Nepra Terra

Nepra Terra

Népran olemassaolo on monella tapaa hyvä juttu. Arvostan suuresti vastuullista liiketoimintaa ja tekoja sen eteen, että ihmisten ja ympäristön on hyvä olla.

Vaateteollisuus on megaluokan bisnes, mutta hyvin höllästi säädelty. Se on myös lobattu tehokkaasti. Vaateteollisuuden nimissä tehdään todella törkeitä ympäristö- ja ihmisoikeusrikkomuksia. Tosiasia on, että monenkaan urheiluvaatemerkin tuotantoketju ei kestä päivänvaloa.

Ympäristön kannalta kaikista paras keino on vähentää suunnatonta vaatejätettä. Se ei tarkoita kirpputoreille riepujen heittämistä, vaan kestävä kulutus lähtee heti alusta, ostopäätösestä. Vaatteen tulisi olla sellainen, että siihen voi sitoutua mahdollisimman pitkäksi aikaa.

Urheiluvaatteet on tarkoitettu vaativaan käyttöön. Siksi on todella tärkeää, että ostohetkellä on täysin varma siitä, että vaate

  • istuu hyvin
  • palvelee käyttötarkoitustaan
  • kestää kulutusta ja pesua

On turha ostaa liian isoa, liian herkkää, käsinpesua vaativaa tekstiiliä. Se jää vaatekaapin perälle tai sammaloitumaan pesukoriin.

Markkinat elävät sesongeista, joita tulee yhä enemmän. Urheiluvaatteissakin on kevään ja syksyn sesongit erikseen! Ehkä kannattaakin miettiä niin päin, että mahdollisimman monen vaatteen olisi hyvä käydä yhteen jo olemassa olevien vaatteiden kanssa. Vähemmän onkin enemmän.

Nepra Terra

Kestävyyttä lisää hyvin paljon se, että vaatetta rakastaa! Kun vaate on juuri eikä melkein, opetamme itseämme vaatimaan enemmän, emmekä enää tyydy vähempään.

Népra tarjoaa mielestäni juuri sitä, mitä nykymaailmassa ja urheiluvaatteiden saralla tarvitaan. Jos tarvitset tällä hetkellä CrossFit-tyyppiseen harjoitteluun, painonnostoon tai ihan arkivaatteeksi toimivia trikoita korkealla vyötäröllä, nyt on hyvä tilaisuus. Koodilla ELINAKNAAPI09 saa -10% alennusta Népran verkkokaupasta syyskuun loppuun asti. Sieltä löytyy myös muita tarkkaan harkittuja tuotteita sekä miehille että naisille.

Terra

Terra-trikoiden materiaali on 65% kierrätettyä polyamidia ja 35% elastaania. Kokemuksesta voin kertoa, että ne kuivuvat nopeasti. Syksyn sateet – no problem!

Hyvää viikonloppua ja huutakaa hep, jos tekin olette Népra-faneja!