CrossFit

Muuttohommia. Hyvästit vanhalle salille

Salin seinä

CrossFit Herttoniemi muuttaa tänä viikonloppuna uusiin ja, sanalla sanottuna, valtaviin tiloihin. Herttoniemestä tulee Suomen suurin CrossFit-sali.

Tein eilen viimeisen treenin vanhalla salilla. Hyvästit tulivat hieman yllättäen, enkä ollut oikein osannut varautua. Päivä oli vasta alkanut, kello oli seitsemän aamulla. Yhtäkkiä tajusin, että tämä on jollakin tavalla viimeinen kerta.

En oikein tiedä, mistä yhtäkkinen sentimentaalisuus pamahti päälle. Viimeisessä metconissa tein 4 kierrosta 30 wall ball -heittoja ja 10 kippileukaa. Katselin wall balleissa ylöspäin salin hienoa kuvioseinää ja mielessä pyörivät ensimmäiset alkeiskurssien kerrat. Tätä seinää vasten meistä otettiin se loppukuva. Tätä vasten olen opetellut seisomaan käsilläni ja tekemään handstand push uppeja.

Täällä paikassa on tapahtunut niin paljon asioita, joita en olisi ikimaailmassa osannut kuvitella.

Tuolla toisella puolella kiipesin ensimmäisen kerran pehmoisilla käsilläni köyttä pitkin koskettamaan kattoa. Pääkalloluolassa CrossFit Openien aikaan lajien jännitystä sekä ensimmäiset painonnostokisat. Rigin luona vahingossa elämäni ensimmäinen leuanveto. Toistuvasti armotonta sekoilua painojen kanssa ja aina hiukan liikaa puhetta ja naurua. (“Siis paljon tässä meidän tangossa nyt on?”)

Pyöri mielessä muutakin. Tämä oli se paikka, johon tulin uteliaana ja jännittyneenä. (“Olen niin huonossa kunnossa, mitenhän tästä selviän.”)

Täällä kasvoin ihmisenä todella paljon. Opin sietämään epäonnistumista ja kokeilemaan rajojani. Kilo kilolta ja toisto kerrallaan olen rakentanut itsevarmuuttani. Nykyään pelkääminen pelottaa paljon vähemmän, niin salilla kuin salin ulkopuolellakin.

Kaikista paras asia: täällä olen tavannut paljon uusia, arvokkaita ihmisiä ja saanut ystäviä. Sellaisia, jotka jakavat ilot ja surut. On naurettu yhdessä, pyyhkäisty välillä pettymyksen kyynel pois silmäkulmasta, on mökötetty ja sitten taas on kiljuttu riemusta. Olen saanut tutustua porukkaan, joka on inspiroinut minua ja näyttänyt minulle vahvan, avoimen ja hyvän ihmisen esimerkkiä.

Se yhteisö ei onneksi jää taakse, vaan tulee mukana uuteen tilaan. Yhteisö, joka ei tuomitse. Se arvostaa kykyä harjoitella, valmiutta epäonnistua ja yrittää uudestaan. Yhteisö, joka oikeasti uskoo sinuun ja jonka tuella pääset todella pitkälle.

Ei siis ne seinät, mutta kuitenkin… Kiitos Askon paino! Kiitos voikka-alue, kiitos hassu seinälista, kiitos rämäikkunat, kiitos rigialue ja kiitti pääkalloluola. Kiitti jännät naapurit, kiitti taidepuutarha ja kiitti tutut kuopat asfaltilla juoksureitillä. Minun toinen koti siirtyy nyt eteenpäin.

Odotan innolla mitä uusi sali tuo tullessaan. Tila on aivan mieletön – salista tulee upea! Kymmenen minuutin salimatka kotoa pitenee hieman, mutta tuleepahan lisää mahdollisuuksia epäonnistumisille ja myöhästymisburpeille!

CrossFit Herttoniemen vanha sali aamuvalossa