Kisat

Huomenna mennään! Tunnelmia kisojen alla

Täällä sitä ollaan lomalla! Loma alkoi viime viikolla ja kului treenien, tuntien ja talkoohommien parissa. Maanantaina matkattiin Savoon mummolaan.

Huomenna perjantaina alkaa yksi loman jännittävin vaihe, kun olen kisaamassa KuntoKarkeloissa Mikkelissä.

Viime vuonna KuntoKarkelot olivat ensimmäiset kisat, joihin ikinä osallistuin. Kisoista jäi mieleen erittäin hyvä tunnelma, joten on aivan huippua mennä tänä vuonna uudestaan Karkialammelle. Erikoista myös, että tänä vuonna matalan kynnyksen KuntoKarkelot kestävät yhden päivän sijasta kaksi päivää. En ole ollut mukana kaksipäiväisissä kisoissa, uusi tilanne siis!

Oma tavoitteeni on tehdä parhaani ja toivottavasti nähdä jotain kehitystä viime vuodesta. Viimeksi tuli jännitettyä paljon. Tänä vuonna mennään hieman rennommilla fiiliksillä!

Vuonna 2016 yksi laji oli sotilasesterata

Kisavalmistautuminen ei ole kylläkään mennyt tällä viikolla oikein suunnitelmien mukaan. Sunnuntaina kehitin jonkinlaisen jumin, jonka myötä oikea käsivarsi alkoi puutua. Jumia on nyt kovasti nämä päivät koitettu sulattaa auki ja saada veri taas kiertämään. Olen pitänyt ylimääräisen lepopäivän ja koittanut saunoa, rullailla, pallolla pehmittää ja kuminauhalla aukaista. Kävin myös eilen Kuopion Hierojakoulun tiloissa Niko Randelinin käsittelyssä. Loistava apu, suosittelen lämpimästi!

Jumista huolimatta minulla on täällä mummollassa hyvät oltavat. Olen saanut syödä, nukkua ja saunoa. Mitäpä sitä oikeastaan muuta voisi kisavalmistautumisessa toivoa! Tankkauspuoli on ainakin kunnossa.

Tänään lähdetään vielä hieman herättelemään kroppaa CrossFit Kuopiolle. Ohjelmassa on hyvin pieni keuhkojen avaus, ja kädelle lisää mobbailua eli liikkuvuusharjoittelua. Myöhemmin toivottavasti päästään suppailemaan! Se ei liity kisaamiseen mitenkään, mutta on hauskaa.

Tässä vaiheessa tiedetään, että ensimmäinen laji on 1000m soutu + 1000m juoksu. En ole todellakaan superjuoksija, joten lihasvoimilla mennään. Toisessa lajissa taas on rinnalleveto ladder. Aikaa on viisi minuuttia, eli nopea setti.

Muut lajit julkaistaan lähiaikoina tai sitten vasta kisapäivinä. Ei niistä siis huolta tässä vaiheessa! Otetaan yksi vaihe kerrallaan ja katsotaan, mitä tuleman pitää.

Kisaamassa ja katsomassa on monia tuttuja, joten reissusta tulee joka tapauksessa huippu. On mahtavaa päästä tsemppaamaan toisia ja nähdä, kun kaverit pistävät parastaan. Viime vuoden kisoista sain myös paljon uusia tuttavuuksia, joten moikataan ihmeessä, kun tavataan!

Jos olet myös tulossa kisaamaan ja sinua jännittää, ei huolta. Viime vuonna jännitys oli itsellänikin aivan tapissa, ja taatusti se ehtii nytkin vielä kasvaa. Mutta kun lupa tulee ja lajia saa lähteä suorittamaan, tilanteesta pystyy jollakin sairaalla tavalla nauttimaan. On jännittävää, mutta samalla myös törkeän hauskaa. Kaikki kisaajat käyvät läpi samat lajit, joten et ole yksin. Kannattaa nauttia kokemuksesta ja vähentää murehtimista niin paljon kuin mahdollista. Pieni pirullinen hymy suorituksen aikana auttaa varmasti.

Tässä oma vinkkilistani kisaajille:

a) Syö ja juo tarpeeksi

b) Anna parastasi

c) Pidä hauskaa

Näillä pääsee yllättävän pitkälle. Huomenna rokataan!

Kuvat Isa Kiviaho.