Kulttuuria

La Huella – CrossFit-sali Barcelonassa

Pyörähdettiin pikaisesti pääsiäislomien puitteissa Barcelonassa. Kevät on ollut niin kiireistä, ettei tulevasta reissusta oikein ehtinyt laajalti ennalta kertoa. Pieni irtiotto arjesta tuli tosi sopivaan saumaan eikä ollut yhtään huono juttu palmujen keskellä nauttia +20 asteesta. Ihanaa!

Kävi myös hauska sattumus. Kiitos sosiaalisen median, tajuttiin Las Palmasissa vaihtovuotta viettävän Maarin kanssa, että nyt ollaan samassa kohteessa yhtäaikaa! Joten ei muuta kuin lyömään heti treenitreffit lukkoon!

Alunperin olimme suunnitelleet vierailua Reebok CrossFit Barcelonaan, jonne olisimme myös olleet tervetulleita (18 € per henkilö). Maari oli ehtinyt edellisenä päivänä katsastaa La Huella -nimisen boxin ja kun se kerran vaikutti hyvältä, muutimme suunnitelmaa.

Maailma on tosi pieni. Matkattiin salille metrolla ja noustiin täpötäyteen metrovaunuun, mistä yllättäen Maarikin löytyi! Suomalainen tunnistaa toisen heti.

La Huellaan pääsee Hospital Clinic -nimiseltä metropysäkiltä. Sali on kadun varressa lyhyen kävelymatkan päässä. Pitkäperjantaina sali oli auki normaalisti, mutta wodeilla saattoi olla vapaapäivän takia tungosta. Maari oli selvittänyt, että treenaaminen ennen klo 11 alkavaa wodia oli ok ja että wodillekin voi osallistua, jos vaan tunnilla on tilaa. Kun saavuimme perille, paikalla oli noin viitisen tyyppiä treenaamassa.

lahuella

La Huella oli todella kivan oloinen paikka. Melko pieni ja matala, mutta sitäkin tunnelmallisempi. Vessat ja pukuhuoneet löytyivät ja suihkumahdollisuuskin oli.

Mietittiin, mitä ihmettä La Huella tarkoittaa. Translator-selvityksen tulos: jalanjälki. Olisihan sen voinut logosta hoksata..?

lahuellasisustus

Meillä ei ollut varsinaista suunnitelmaa treeniksi. Lähdettiin tekemään rinnallevetoa kolmosina ja vaihdettiin samalla kuulumisia niin paljon kuin vaan ehdittiin.

Painoja ei saanut tiputtaa suoraan lattialle, vaan oli käytettävä pehmustetyynyjä. Olisiko käytäntö johtunut melusta, kenties. Painot olivat jotain vierasta merkkiä ja joko mustia tai vihreitä riippumatta niiden painosta. Hämmentävää.

lahuellaweights

Raakarinnalleveto on minulle hyvää treeniä, koska vetotekniikassa on vielä hyvin paljon työtä. Allemeno sujuu paljon paremmin, joten itselläni on tapana sillä kompensoidakin heikkoa vetoa.

Mutta! Kyllähän ne kolmen toiston sarjat hyvin nopeasti ykkösiksi muuttuivat. Raakarive muuttui myös kyykkyyn, koska päivässä oli kenties pientä ennätyksen tuntua. Rinnallevedossa henkiset esteeni alkavat aina 65 kilosta. Olen saanut “säkällä” kerran 67.5 kiloa. Nyt kokeilin heti 65 kilon jälkeen 70 kiloa ja hyvinhän se nousi. 75 kg jäi kokeiluksi, mutta ainakin uusi kymmenys rinnallevedossa tuli Barcelonassa savutettua!

Salilla oli täysin avoimista ovista ja kattoikkunoista huolimatta todella kuuma. Hiki tuli!

lahuellamarca

Lahuellaceiling

Päivän pääsiäistreeni oli pareittain suoritettava wodi, joten vetäydyimme kolmestaan syrjään mietiskelemään omaa jumppaa. Suoritettiin Diana-tyyppinen kiertoharjoittelu, jokainen hiukan omilla versioilla. Tilaa oli aika vähän, kun yritimme pysyä poissa varsinaisten tuntilaisten tieltä. Samaan aikaan oli myös muita omien harjoitteiden tekijöitä. Kaikki kuitenkin mahtuivat ja tunnelma oli koko ajan leppoisa. Myös salin asiakkaat ja henkilökunta (tai tyyppi, joka vastasi respasta) avautuivat hiljalleen ja olivat todella ystävällisiä.

lahuellaboxrules

Kuittasimme käynnin ostamalla salipaidat 20 € / kpl. La Huellaan menisin mielelläni uudestaankin. En ole aiemmin treenannut ulkomailla missään CrossFit-salilla, mutta tämä kokemus oli todella hauska. CrossFit-saljena löytyy ympäri maailman melkein joka kaupungista, joten niissä riittäisi katsastettavaa.

Ennen kaikkea oli mahtavaa nähdä Maaria ja treenatakin vielä yhdessä. Nainen on kehittynyt Las Palmasissa aivan valtavasti. Maarin vaihtovuoden seikkailuja voi lukea Maarin blogista.