CrossFit Kisat

Viimeinen laji tehty! Hei hei, Openit.

Viimeinen Open-laji tuli tehtyä tänä viikonloppuna. Toisin sanoen CrossFit Open 2017 on nyt minun osalta ohi. Mitä jäi käteen?

Meikäläiselle nämä olivat toiset CrossFit Openit. Nyt on todella kätevää verrata omaa kehitystä viime vuoteen. Ja kun asiaa miettii, itse asiassa aika paljonkin on ehtinyt oppia vuoden sisällä. Viime vuonna en osannut esimerkiksi näitä:

Chest to bar
Tempaus 40+ kg
Hand stand push up
Double unders eli tuplanaruhyppy

Todistettavasti voimatasot ovat nousseet ja kunto kohentunut. Toisintoa eli 17.4 -lajia paransin 18 toistoa viime vuodesta.

Lisäksi on tietysti lista asioita, jotka eivät onnistuneet tämän vuoden Openeissa. Siksi harjoituksia voi jatkaa Openeiden jälkeenkin.

Openeiden viimeinen laji oli tasaista ryskäämistä, jossa oli thrustereita ja tuplanaruhyppyjä.

10 rounds for time of:
9 thrusters
35 double-unders

40-minute time cap

Thrustereissa painot olivat 29 kiloa naisilla, 43 kiloa miehillä.

Viime vuonna tuplat olisivat olleet totaalisesti pahin painajaiseni. En ikimaailmassa olisi ehtinyt tehdä 10 x 35 naruhyppyjä alle 40 minuuttiin. Nytkään tuplat eivät menneet putkeen, mutta sain tauotuksella ostettua itselleni onnistuneita ja pidempiä settejä. Välillä tauot tuntuivat riskiltä, koska jos pidempi sarja ei onnistuisikaan, olisin menettänyt turhaan aikaa. Tuplat kuitenkin sujuivat suhteellisen hyvin.

Thrustereiden kanssa pysyin kovana, kun ne kerran ovat vahvuuteni. Olin päätttänyt ottaa ne heti hyppyjen jälkeen pois, vaikka happi olisi kuinka tuntunut loppuvan. Tein ne putkeen eli unbroken, ja jopa hieman vauhtia lisäämällä loppua kohden. Aikani oli lopulta 13:38, johon olen todella tyytyväinen.

Välillä thrustereiden ja tuplien välillä päässäni kävi ajatus: “Tämä on viimeinen laji.” Mietin, että Openit on ihan oikeasti paketissa tämän jälkeen. Mielessä myös välähti, miten en osannut tuplia vielä ollenkaan jokin aika sitten. Sain siitä todella paljon iloa, sillä nyt vaan hypin niitä. Olo oli tosi erilainen kuin esimerkiksi lajin 17.3 aikana, jossa itseluottamus oli välillä nollissa.

Aina toisinaan sitä kesken kaiken muistaa, että harrastan urheilua ja pistän itseni kerta toisensa jälkeen likoon, koska se on hauskaa. Että minä oikeasti tykkään siitä ja että se tekee minut valtavan onnelliseksi.

Se varmaan oli Openeiden viimeinen oppi. Ennen jokaista treeniä pitää muistaa sanoa itselleen: “Pidä hauskaa.”

Käytiin tänään salin Open-selviytyjien kanssa mahtavalla brunssilla. Kun tulin kotiin, aurinko paistoi ja seinäkello näytti varttia vaille kahta, vaikka se oli oikeasti varttia vaille kolme. Mieleeni tuli, että jos nyt heti lähden, ehdin tasan wodille. Menin, oli huippua, tein valakyykyssä ennätyksen ja saatiin juosta auringossa, minulle ensimmäistä kertaa tänä keväänä.

Minulla on ollut tämän vuoden Openeissa aivan älyttömän hauskaa! Hauskaa on ollut yksin ja ennen kaikkea yhdessä. Viisi viikkoa melkoista menoa, ja nyt on mukavaa palata normaaliin. Kiitos siis ihan kaikille! Jos haluatte pysyä mukana matkassa, mun blogia voi nykyään seurata Facebookissa.

Muistakaa pitää hauskaa – ja nauraa itsellenne!

 

Aiheeseen liittyvää: Joulutarina tuplien treenaamisesta (Huom: Ei liity jouluun mitenkään!)