Yleinen

Liikunta-alaa opiskelemassa

Heippa kaikki!

Ja heti kärkeen kiitos viimeisestä. 😄 Aika paljon huumoria revittiin viikon takaisesta mokasta ja se on ihan oikein. Salille järjestettiin oikein voiton mokkapalatarjoilut.

Itseäni tapaus on naurattanut älyttömästi. Olin silti hieman yllättynyt, että postaus sai 1300 tykkäystä Facebookissa. Voi siis hyvin olla, että blogiani lukee nyt jokunen uusi tyyppi – tervetuloa vaan messiin!

Tein blogille viimein myös Facesivut, joten sieltä vaan tykkäilemään, jotta saa jatkossakin tietää mun mokailuista.

Open tyssäsi hetkeksi aika yhtäkkiä, kun olin viime viikonlopun Turussa. Sain sieltä jonkun turkuloosin, kuten Timo sitä nimittää. Se alkoi sunnuntaiyönä eikä ole oikein vieläkään hellittänyt. En siis päässyt tekemään ollenkaan 17.2 lajiin tulosta, mikä aika kovasti harmittaa tällä hetkellä.

Mutta mitä ihmettä tein Turussa? Osa teistä jo tietääkin:

Olen kouluttautumassa kevään aikana toiminnallisen harjoittelun personal traineriksi.

Päädyin kurssille hieman lennosta. Oli oikeastaan syntymäpäiväni aamu, kun huomasin metrossa taas kerran selaavani koulutuksen kotisivuja. Kurssi Turussa oli jo alkanut, joten laitoin kyselyviestiä ensi syksyn koulutusten ajankohdista. Ehkä se oli juuri syntymäpäivän tunnelma, joka laittoi minut eri tavalla liikkeelle. Muutaman viestin jälkeen olinkin jo mukana kurssilla ja minusta tuli yhtäkkiä työn ohessa opiskelija!

Spartan Gearin toiminnallisen harjoittelun pt-koulutus pitää sisällään kehonpainoharjoittelua, kahvakuulaa, voimaharjoittelua ynnä muuta. Se sopii siis aika hyvin omaan crossfit-lajitaustaan. Saan siitä myös ensiapukoulutuksen! Viimeksi käytiin läpi ravitsemusta ja nyt viime viikonloppuna jatkettiin henkisen valmennuksen luennolla, päntättiin anatomian perusteita sekä tehtiin liikkuvuusharjoittelua.

anatomia

Kurssille osallistuu monista eri lajitaustoista opiskelijoita. On painonnostajaa, fitness-kilpailijoita, erilaisia kamppailulajitaustoja ja yhden lajina on street workout. Meillä opiskelijoilla on erilaisia tulokulmia liikkumiseen ja urheiluun, mikä myös on ollut minusta kiinnostavaa ja lisännyt monessa jutussa ymmärrystäni.

Olen pitänyt siitä, että meiltä on jatkuvasti kysytty, miksi haluamme ohjata tai valmentaa toisia ihmisiä. Se on tosi hyvä kysymys, joka todellakin pitää esittää itselleen monta kertaa.

Muistan, miten ensimmäisellä kerrallani muiden opiskelijoiden edessä höpötin jotain, että koska se kiinnostaa. Kiinnostus on tietysti ihan ok lähtökohta, mutta pitää siinä olla jotain enemmänkin. Sitten vaan möläytin, että “koska pidän ihmisistä”.

Sinänsä taas meikäläiseltä melko nerokas lause. Kukapa ihmisvihaaja päättäisi kaikista maailman vaihtoehdoista kouluttautua juuri pt:ksi. (On varmasti niitäkin!) Mutta toisaalta en kyllä kadu. Se pitää paikkansa.

Meiltä on esimerkiksi myös kysytty, mitä haluamme jakaa asiakkaille. Itse ihan oikeasti olen nauttinut alkeiskursseilla auttamisesta ja siitä, miten voin tukea aloittelevaa urheilijaa ja luoda uskoa kehitykseen. Minulle hyvä valmentaja on aina esimerkki ja sellainen haluan itsekin olla. Positiivisuutta, uskoa ja varmuutta haluan ihmisille itsestäni antaa.

ptellu

En ole koskaan aiemmin opiskellut mitään liikunta-alan juttua, enkä osaa vielä sanoa, tulenko koskaan tekemään minkäänlaisia personal trainerin töitä. Olen kuitenkin tosi iloinen, että saan siihen valmiudet. Kaikki on tosi uutta, mutta tuntuu, että tämä on hyvä juttu. Olen tosi kiinnostunut ja haluan oppia.

Tästä minä aloitan.