Kisat

Winter War 2017 katsomotunnelmia

Viime lauantaina olin katsomassa Winter War -kisoja. Lähdin Tampereelle hiukan kipeänä; ääni oli jo valmiiksi poissa ja sain välillä hulluja yskäkohtauksia, kun kurkku vaan yhtäkkiä kuivahti. Kisat menivät siis melko pitkälti paikallaan katsomossa nököttäessä. Tiedän, että tosi monta tuttua jäi moikkaamatta. Täytyy morjestaa kunnolla, kun ääni on tallella ja virtaa on enemmän!

Tajusin, että olen oikeastaan käynyt katsomassa Winter Wareja joka vuosi vuodesta 2013 lähtien. Melkoista! Ne olivat silloin Matin ensimmäiset Winterit ja jo silloin tuli kannustettua ääni käheäksi.

Joka vuosi Wintereissä nähdään jotain uutta. Tänä vuonna perjantaina oli uinti (altaassa) ja lauantaina hspu:t nojapuilta, skillmill ja d-pallo. On aina siistiä nähdä, miten kilpailijat selviävät lajeista ja mikä taktiikka toimii parhaiten. Nytkin nähtiin ällistyttäviä suorituksia. Ne myös inspiroivat omia treenejä.

Parasta kisoissa on kuitenkin tunnelma. Se, että viimeinen kilpailija saa suurimmat suosionosoitukset. Jännittävää, niin kuin aina, on  myös painonnosto. Rinnalleveto ja työntö niin isolla painolla kuin mahdollista tiivisti lauantaina niin paljon jännitystä, pettymystä ja riemua. Rakastan painonnosto-osuuksia kisoissa!

Olen todella iloinen, että minäkin lopulta päädyin tällaisen lajin pariin. Winter Warin kaltaisissa kisoissa näkee sen mahtavan puolen CrossFitista, mistä itse nautin todella paljon. Kilpailijat pystyvät ylittämään itsensä ja suuri osa siitä menee juurikin yleisön kannustuksen piikkiin. Yleisöstä on aidosti aistittavissa aito yhteisöllisyys ja tuki, joka kuuluu ihan jokaiselle kilpailijalle, joka on tiensä kisoihin kovalla työllä raivannut.

Muistan, miten viime vuonna istuttiin Matin kanssa katsomossa vierekkäin – ensimmäinen ja ainoa kerta, kun Matti ei ollut itse kisaamassa. Selkä oli rikki ja sen kuntoutus oli meneillään. Matti naputti normiaan ja katseli, kun muut kisasivat. Olo oli selvästi levoton. “Koko ajan tuntuu siltä, että mun pitäisi olla jossain.”

Kaikista ylpein ja onnellisin olen siis Winter War 2017 osalta siitä, että Matti oli tänä vuonna juuri siellä missä Matin kuuluu ollakin: kisaamassa muiden kanssa, rokkaamassa chipperiä ja vetämässä 50 kpl wallballit keposesti putkeen. Neljäs sija oli aivan mahtava suoritus!

Onnea jokaiselle Winter War -kisaajalle, olette iso inspiraatio. Ja hyvää syntymäpäivää Matti!