Yleinen

Takaisin alkeiskurssille

Juhlapyhien jälkeiset härkäviikot jatkuvat. Tuntuu kuin tammikuu olisi jatkunut jo puoli vuotta. Työlistalla on tulossa sekä menossa monia eri kokoisia projekteja. Aikaiset aamut, se yksi työjuttu ja se yksi homma yhden kaverin puolesta, pari kirjoitusasiaa… Tekemistä riittää.

Treenaaminen on sujunut, mutta rytmi on hieman hukassa. Olen harjoitellut myöhemmin iltaisin kuin mihin olen tottunut ja ikään kuin “kiireessä”. Enää ei myöskään ole samalla tavalla aikaa jäädä hiomaan taitoja, mikä on sinänsä sääli. Toisaalta tiedän hyvin, mikä syy sille on, ja se on kaiken arvoista.

Tässä kuussa olen ollut auttamassa On Rampilla eli crossfitin alkeiskurssilla. Olen saanut tehdä paljon enemmän kuin mitä aluksi luulin ja ihan oikeasti myös neuvoa ensimmäistä kertaa crossfittia kokeilevia. Se on ollut minulle paljon merkityksellisempää, kuin mihin edes osasin varautua.

Koen todella vahvaa samastumista uusien urheilijoiden kanssa. Omasta On Rampista ei ole kuin puolitoista vuotta, joten monet muistot tulevat aika kirkkaasti mieleen. Olen myös melko samassa jamassa onramppilaisten kanssa: Samalla kun he tarttuvat ensimmäistä kertaa köyteen tai pitelevät tankoa, minä yritän ensimmäistä kertaa katsoa liikettä ja ohjata sitä.

Kaikki on urheilijoille uutta ja vaatii harjoitusta. Siinä rohkaiseminen on ollut minusta todella antoisaa. Uudet urheilijat ovat olleet todella kiinnostuneita kaikesta, mikä on ollut innostavaa huomata.

Parasta on kuitenkin se, kun joku on oppinut jotakin. Kerran menin kehumaan ja kävikin ilmi, että urheilija oli oppinut minun vinkkini ansiosta. Sellaista valtavaa onnistumisen tunnetta en ole koskaan saanut omasta treenaamisesta. Se on merkinnyt minulle jotain aivan erityistä.

Uusien urheilijoiden seuraaminen on antanut valtavasti inspiraatiota. Se on myös motivoinut minua omassa treenaamisessa, jotta saavuttaisin sellaiset taitotasot, että osaisin näyttää, kertoa ja ohjeistaa entistä paremmin!

Ehkäpä iltaisin on liian vähän aikaa rentoutua ja pestä pyykkiä. Mutta kun nytkin ajattelen tätä kaikkea, se ei haittaa.

Yritän myös muistaa, miten moniin uusiin ihmisiin olen tutustunut On Rampilla sekä treenien ulkopuolella. Olen tavattoman iloinen ja innoissani.

Joten tammikuu, bring it on!