CrossFit

Lepopäivän spa-hetki kotona

Mikä olisi parempaa palautumista, kuin tunnelmallinen spa-hetki. Span voi rakentaa omaan kylppäriin, jos lompakko ei ihan just nyt riitä hoitolareissuun. Tunnelmaan riittää oikeastaan kolme asiaa: vapaavalintainen musa, (tuoksu)kynttilä ja roimasti aikaa ilman kiirettä minnekään.

Lepopäivän vapaa-ajasta on otettava kaikki irti. Treenipäivinä suihkussa käyminen on yhtä suorittamista, sillä kiire on töihin / kotiin / syömään / nukkumaan. Aikaa ei todellakaan ole millekään ylimääräiselle.

Meikäläisen kohdalla tingitään kiireessä hiusten pesusta. Tukka on niin sanotusti “gonahtanut” tässä syksyn aikana niin pitkäksi, että sen pesu alkaa olemaan melkoinen urakka. Toisaalta totuttautuminen pidempiin pesuväleihin ei ole välttämättä huono juttu. Vähempi pesu säästää päänahkaa ja kuluttaa vähemmän hiuksia (kai?).

Lepopäivänä tukan voi pestä ajan kanssa oikein huolella ja nautiskellen. Samalla voi miettiä rauhassa kaikenlaista syvällistä. Ja kun ei tarvitse heti iskeä päätä tyynyyn, voi antaa tukan kuivua ihan itsekseen.

Urheilijan spa-hetkeen kuuluu myös käsien huolto. Ja nyt en puhu mistään naisellisesta manikyyristä, jossa huolletaan kynsinauhoja. Tarkoitan kämmeniä ja kovettumia.

Kaikki tangosta kiinnipitämisestä syntyneet kovettumat kuoritaan, hiotaan tai leikataan pois ja kädet ovat taas kuin uudet! Jotkut tykkää käyttää hohkakiveä, mutta meikäläinen tykkää vuolla kovettumat. Se on minusta tehokkain ja siistein tapa päästä kovettumista eroon. Hiukan kosteusvoidetta, niin taas kehtaa kätellä ihmisiä ja tangostakin saa paremman otteen.

Jos haluaa, voi heittää parit heleyttävät naamiot ja voiteet. Tiedättehän, sellaiset joita oikeassa spassa saatettaisiin käyttää. Sitten onkin valmis seuraavan päivän treeneihin.