Hyvinvointi Yleinen

Vuosi 2017! Uusi minä, uudet supertavoitteet ja pari sanaa onnesta.

Vuosi vaihtui – mitä se tarkoittaa?

Uuden ajan alkamisen kunniaksi moni asettaa supertavoitteita. Alkaa laihis. Alkaa tipaton ja sokeriton. Alkaa hurjat treenisuunnitelmat ja kesäkuntoon-projektit.

En voi moittia. Olen itsekin rebootannut juttuja juuri vuodenvaihteessa. Joskus ne ovat liittyneet terveyteen, joskus opiskeluissa kohentautumiseen tai johonkin muuhun asiaan. Nyt tammikuussa aion liittyä mukaan Performance Diet -ohjelmaan, jonka suunnittelussa veljeni Matti on ollut isossa osassa. Kyseessä on nettivalmennus, jossa opetellaan syömään oikein ja riittävästi suhteessa eri tavalla kuormittaviin treeneihin ja lepopäiviin. Lisätietoa on tulossa CrossFit Kuopion sivuille (ei ole maksettu linkki). En ole koskaan ollut kauhean kiinnostunut diettaamisesta enkä tiedä ruoka-asioista kovinkaan paljoa. Syömisellä saatan saada positiivisia vaikutuksia treeniin, joten miksi siis ei. Tulen raportoimaan täällä blogissa ohjelman vaiheista!

kasillakavelyakuopiossa
Kuopiossa on aina mahtava meininki. Kiitos kaikista 2016 Savo-treeneistä!

Itse uskon kyllä tavoitteisiin. Mielestäni ne suuntaavat fokusta ja haastavat oikealla tavalla. Nytkin haaveilen oppivani viimein kippileuat! Vaikka olen melko määrätietoinen, olen totta puhuakseni myös joutunut korjaamaan käsitystäni tavoitteista.

Tavoitteiden saavuttaminen ei nimittäin takaa onnea.

Saatat miettiä, kuinka niin? Eikö tavoitteisiin yltäminen muka tuo tyydytystä ja onnea?

Ongelma on siinä, että ihminen haluaa aina jotakin. Vaikka saavuttaisi ihan kaiken, sen ensimmäisen muscle upin tai jonkun ihan oikeaakin elämään liittyvän superunelman, se ei riitä kuin hetkeksi.

img_9684
Juhannuksena 2016 Turku sai hymyilemään kilpaa auringon kanssa.

Muistatteko erään nettikuvan? Siinä hahmo kysyy toiselta “Mistä oikein löysit tuon onnen? Olen etsinyt sitä kaikkialta!” Ja toinen hahmo vastaa: “Tein sen itse.”

Onnea ei voi saavuttaa. Sen sijaan kannattaa ajatella, että sitä tehdään joka päivä.

Tavoitteita kannattaa toki asettaa, ja niiden kuuluu olla rohkeita sekä haastavia. Mutta niiden tulee olla myös sellaisia, että niitä tehdessä tuntee olevansa menossa siihen suuntaan kuin itsestä tuntuu tärkeältä. Se motivoi, innostaa ja tekee onnelliseksi.

Onnellinen tyyppi aiheuttaa itselleen menestystä – eikä toisin päin.

IMG_0200
Ihka ensimmäinen kisapaita nostatti myös sykkeitä kesällä 2016.

 

Oletko siis sinä menossa siihen suuntaan, joka tuntuu sinusta oikealta?

Ja mitä nyt käynnistyviin kesäkuntoon-projekteihin tulee, kannustan kyllä liikkumaan, sillä sen positiiviset vaikutukset olen itse kokenut. Mutta varsinkin sellainen laihduttaminen tai kehon muokkaaminen, jonka tarve kumpuaa itseinhosta, ei ole hyvä juttu. Eikä sellainen naistenlehtien naiskuva ole sellainen, jota pidän terveenä tai millään tavalla tavoittelemisen arvoisena. Se palvelee vaan markkinoita, ei sinua.

Jokainen voi kehittyä, mutta kenenkään ei tarvitse muuttua.

Mitäpä siis jos lähtisit toteuttamaan elämässäsi asioita, jotka voimistavat itsevarmuuttasi ja tuovat sinulle iloa? Se voi ehkä jopa pelottaa, mutta tavoite myös nostattaa sinussa innostusta, pystyt kyllä siihen. Menestys suosii onnellista, eikö niin?

Minusta terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisen ei tarvitse olla ekstremeä tai kurjaa sen takia, että vuosi sattui juuri vaihtumaan. Kannattaa katsoa isompaa mittakaavaa ja ajatella asiaa koko elämän kannalta. Liikkumisen ei myöskään tarvitse olla yksinäistä.

Untitled design (5)
Viimeinen rantapäivä 2016 Hietsu Beach Battlessa!

Itselläni on hyvä tunne. Iloitsen siitä, mitä kaikkea jo osaan – ja voi pojat, mitä kaikkea sain vuonna 2016 kokea ja miten moneen ihmiseen olen tutustunut! Tietysti haluan oppia ja kehittyä, kirjoittamisessa, crossfitissa sekä hyvin monessa muussa asiassa. Kaikki aikanaan, suunta on ehdottomasti oikea.

Oikeasti en malta edes odottaa, mitä kaikkea 2017 tuo tullessaan!

Ei siis huolta sinullakaan! Sopu itsesi kanssa vetää puoleesi onnistumisia sekä uusia mahdollisuuksia. Muista pysyä aitona ja kivana muille, sillä hyvät ihmiset vetävät puoleensa hyviä ihmisiä.

Lopuksi vielä KIITOS sinulle, joka olet lukenut sepustuksiani täällä blogissa. Kiitos kehuista ja kannustuksesta, niistä jotka ovat tulleet viesteinä ja niistä, joita olen saanut livenä. Muistan niistä jokaisen ja ne merkitsevät minulle paljon. <3

Onnea ja menestystä uudelle vuodelle! Ja nimenomaan tässä järjestyksessä.

Blogini ylivoimaisesti suosituin postaus vuonna 2016 oli “En osaa, en pysty.”

Artikkelikuva ja kuva 4: Timo Mämmi