CrossFit Kulttuuria

Tehkää naisille isompia hihoja!

Kävin sovittamassa eilen vaatteita Fidalla. Sovituskopissa tapahtui perinteinen: kädet eivät mahtuneet hihoihin. Meinasi alkaa ahdistamaan.

Tämä on vanha tuttu ongelma jo vaatekauppiasajoiltani ennen crossfittia ja muidenkin kuin itseni kohdalla, mutta tulen siihen myöhemmin. Olen tuskastellut treenikavereiden kanssa tätä, sillä kyllähän treeni muuttaa kehon mittoja. Ehkä joku osaa samastua.

Sovituskopissa meinasin jo turhautua ja ajatella, että nyt olen lakannut mahtumasta naisten vaatteisiin. Sitten entinen vaatekauppias minussa heräsi. Tuli heti mieleen, mitä aina sanoin asiakkaille kerta toisensa jälkeen:

a) Vaatteet on tehty sinua varten, etkä sinä vaatteita varten

b) Jos vaate ei sovi, vika on vaatteessa, ei sinussa

c) Unohda kokonumero

Kainaloaukot olivat vaatekaupassa työskennellessäni myös monien asiakkaiden ongelma. Mikä siinä on, että hihat ja kainalot täytyy tehdä naisten paidoissa niin ahtaiksi!

Myyjänä kuulin todella paljon itseruoskivaa puhetta sovituskopeilla, kun vaate ei mahtunut. Syy oli asiakkaan mielestä aina omassa kropassa, ei koskaan vaatteessa. Omituista!

Asiakkaat saattoivat kieltäytyä sovittamasta isompaa kokoa “koska olen aina mahtunut kokoon 38”. Todellisuudessa malli, merkki ja jopa materiaali vaikuttavat vaatteen kokoon ja istuvuuteen. Kokolapulla ei sinänsä ole väliä eikä sen ainakaan tulisi määritellä omaa kehonkuvaa!

Meikäläinen suosii vaateostoksilla juurikin kirppareita, koska näen silloin, miten vaate kestää kulutusta. Silloin ei kokonumero paljoa vaikuta, sillä esimerkiksi pesu voi muuttaa vaatteen kokoa. Vaatekaapissani on riepuja välillä 34-42. Kenkiäkin löytyy kokoa 38-40 ja yhdet kokoa 37.

Eli jos paita ei mahdu, ratkaisu ei ole, että laihis pitäisi aloittaa tai että leukojen vetäminen pitäisi lopettaa. Oikea ratkaisu on hankkia parempia vaatteita ja vaatia tuotteita monenlaisille vartalotyypeille!

Haluankin heittää teille haasteen: Antaa kuulua, moititaan peilikuvan sijaan vaatteita! Mihin sinä turhaudut sovituskopissa? Tehdäänkö housujen lahkeista liian kapeita ja pitkiä? Ovatko paidan helmat aina liian lyhyitä?

Omat terveiseni vaateteollisuudelle: Tehkää niistä kainaloista isompia!