Kisat Treenit

Tough Viking Helsinki 2016 – brutaalit esteet

“30 sekuntia… “Ympärillä on tiiviisti ihmisiä, etkä näe mitään. “20 sekuntia… ” Kun aika loppuu, on lähdettävä juoksemaan. Joukko amerikkalaisia jalkapalloilijoita on valmiina tyrmäämään sinut. “10 sekuntia!” Ihmiset hyppivät ja huutavat, omat kämmenet hikoavat ja sydän alkaa hakata. “5…” Pakko juosta kohti ja väistää, jos se on mahdollista. “…3, 2, 1.

Tough Viking Helsinki alkoi oikealla adrenaliinivyöryllä. Lähtöryhmä rynnisti liikkeelle. Amerikkalaiset jalkapalloilijat ilmestyivät yhtäkkiä eteeni ihmisjoukon lomasta. Juoksijat yrittivät väistää. Tunsin, kun joku kaatui vieressäni. Minulla ja joukkueellamme taisi kuitenkin olla onnea, sillä emme saaneet osumaa.

toughvikinghkistart2

Osallistuin Tough Vikingiin ensimmäistä kertaa. Juoksumatka oli 10 kilometriä ja sen varrella oli toinen toistaan brutaalimpia esteitä. Jos esteen ohitti, oli suoritettava rangaistuksena 30 burpeeta.

Täytyy myöntää, että orientoituminen Tough Vikingiin oli jäänyt hyvin vähälle. En tiennyt ennalta paljoa esteistä, joten ne tulivat aina pienenä yllätyksenä. Jotkut niistä vaativat voimaa, jotkut taas tekniikkaa tai ihan vaan hermoja korkeissa paikossa.

Tässä lyhyt selostus siisteimmistä esteistä  ja miten niistä selviydyttiin. Kuvat ovat omalta action-kameraltani, joka oli kiinni minussa valjailla.

Ice Tank

toughvikinghkiicetank

Ensimmäinen vesieste tuli heti hurjan lähdön jälkeen. Ice Tankissa piti kiivetä vettä täynnä olevaan konttiin ja kahlata se läpi. Vesi oli kylmää! Märissä vaatteissa matkan jatkaminen ei onneksi tuntunut kauhean pahalta. Juoksuvarustukseen kuuluivat pitkät housut, pitkähihainen paita, hanskat ja panta, joten vesi alkumatkasta oli oikeastaan hyvin tervetullut virkistys. Se myös tasoitti alun adrenaliinitasoja.

Dip Walk

toughvikinghkidipwalk

Ensimmäinen voimia vaativa este oli Dip Walk. Eteenpäin piti mennä pelkillä käsillä putkia pitkin ilman jalkoja. Se sujui hyvin, mutta putkien välissä olevat lukot toivat lisähaastetta. Heilahdin niihin pari kertaa ja sain kunnon mustelmat. Lopulta jouduin ottamaan tukea jalallani päästäkseni viimeisistä lukoista turvallisesti ohi. Loppumetreillä olin ilmeisesti niin puhki, etten enää hallinnut heilahdustani, vaan jouduin pysäyttämään itseni toisen kerran jalalla. Ei siis tyylipuhdas suoritus! Ojentajat tulessa!

Reebok Blades

toughvikinghkireebokblades

Toinen haasteellinen este oli lautaseinä, joka oli onneksi hieman kalteva. Sain nähdä tosissani vaivaa saadakseni jalan esteen päälle ja punnerrettua itseni yli. Seiniä oli vielä kaiken lisäksi kaksi! CrossFitista on ollut hyötyä tällaisten esteen suorittamiseen, kun voimaa kiskoa itseään ylöspäin on tullut lisää. Myöskin hoksottimet toimivat tällaisissa esteissä paremmin, kun ne saa suorittaa ikään kuin kaksi kertaa. Toinen lautaseinä meni jo paljon paremmin, kuin ensimmäinen.

Mountain climb + Irish Table

toughvikinghkimountainclimb

Reitti kulki myös maastossa ja poluilla. Vauhti hidastui ajoittain kävelyksi, kun jonossa nopeammat eivät päässeet hitaammista ohi. Maastoreittiä oli yllättävän paljon ja välillä tuntui, että reitti kuljetti vain edes takaisin samaa rinnettä!

Vaihtelua toi ylitse kiivettävä verkkoeste, sekä t-kirjaimen mallinen Irish Table. (Niistä ei valitettavasti kuvaa, koska hanskallani sekoilin kameran kanssa tässä vaiheessa.) Nousu Irish Tablen päälle oli joukkueemme osittainen yhteistyön tulos, johon osallistui myös muita kanssajuoksijoita. Muut osallistujat olivat valmiita nostamaan tai kiskomaan ylös. Hienoa auttamisen meininkiä!

Superslide

toughvikinghkisuperslide

Uu, miten korkea ja jyrkkä liukumäki! Superslide oli eeppisin este, josta juoksijat päätyivät komeassa ilmalennossa Töölönlahteen. Onneksi suoritimme esteen joukkueena yhtä aikaa, yksin olisin tuhlannut useamman hetken epäröintiin. Voin nyt myös sanoa uineeni lenkkarit jalassa ainakin 50 metriä! Jee, superhauskaa!

Monkey Bar

toughvikinghkimonkeybar

Kaikista suurin onnistuminen minulle oli Monkey Bar. Etukäteen olin ajatellut, etten tule pääsemään yhtään puomin väliä. Olin jossain leikkipuistossa kokeillutkin pikkurenkailla ja todennut, että voimat eivät riitä. Tough Vikingissä onnistuin kiipeämään puomeja pitkin kaarevan nousun ylös ja alas. Alaspäin tuleminen oli huomattavasti kevyempää ja helpompaa. Onneksi minulla oli hyvät hanskat, sillä puomit olivat märät ja liukkaat. Yritin vielä päästä viimeisen osion, mutta siihen eteneminen tyssäsi. Suoritin rangaistusburpeet, vaikka eipä niitä kyllä tällä esteellä, siinä hetkessä kauhean tarkasti taidettu valvoa.

Rope Climb

toughvikingropeclimb

Tämä oli hauska este, jossa köyttä pitkin oli kiivettävä ylös ja tultava alas. Taas on ollut ristiinkuntoilusta hyötyä. Tekniikka hallussa, joten ei mikään ongelma!

Rampage + Fire Fighters

toughvikinghkirampage

Jyrkkä ramppi on livenä hurja näky. Ihmiset yrittivät juosta sitä ylös mahdollisimman pitkälle ja saada kiinni ylhäältä roikkuvasta lyhyestä köydenpätkästä.

Rampilla kaikki tuntuivat kannustavan toisiaan. Esteen päälle päässet juoksijat kiskoivat muitakin lähelle suoriutuneita ylös. Ilo oli yhteinen joka kerta, kun joku suoritti esteen. Meiltä se ei raivokkaista yrityksistä huolimatta onnistunut. Itsekin yritin spurtata silkalla voimalla kohti köydenpätkää. Joka kerta liian aikaisin painovoima sai minusta otteen ja liu’uin rampin takaisin alas.

Rangaistusburpeitten jälkeen oli vielä viimeinen kiipeilyeste, jota suorittaessa palomiehet suihkuttivat kylmää vettä niskaan. Henki salpautui taas, mutaa maaliin juokseminen tämän koitoksen jälkeen oli ihanaa.

Maaliviivalta terveisiä

Maaliviivan jälkeen olimme aivan märkiä ja yltä päältä hiekassa. Mitalit oli kuitenkin saatu kaulaan. Tapahtuman hintaan (75 € keväällä ostettuna) olisi saanut kuulua t-paita ja sauna. Sen sijaan menimme kylmään suihkuun, joka oli siis kisa-alueella yksi vapaaehtoinen suihkuttamassa letkulla kylmää vettä juoksijoiden päälle. Olihan sekin elämys ja tietyllä tavalla se sopi koko tapahtuman karuun henkeen.

Hienoa oli, että lähtöryhmiä oli useita. Esteillä ei tarvinnut juurikaan jonotella. Jos tapahtumaan ilmoittautuu ajoissa, hinta on halvempi. Seuraavan vuoden tapahtuma löytyy jo Facebookista, joten mukaan vaan hankkimaan oma kokemus! Tänä vuonna tapahtumassa oli hyvä taisteluhenki!

CFH ANGIES -joukkueen aika oli kaksi tuntia, tasan!

toughviking2

Ps. Olen tehnyt blogiparannuksia. Nyt on voi seurata ja kommentoida blogia paljon helpommin. Peukku!

Artikkelikuva Fire Fighters -esteeltä: Anne Knaapi