Kisat

Ensimmäistä kertaa CrossFit-kisoihin

Tiedätkö sen tunteen, kun tulossa on jotain todella jännittävää ja täysin tuntematonta? Et osaa edes kunnolla varautua, koska et ole koskaan aikaisemmin kokenut vastaavaa. Et myöskään täysin tiedä, miten tulet selviämään. Tiedät vain, että edessä on suuri haaste, joka kutkuttaa mahanpohjassa. Samalla kun olet innoissasi, sinun tekisi mieli myös piiloutua ja huutaa, ettet uskalla!

Kesällä on nähtävästi monia CrossFit-kisoja. Tulossa on Karjalan Kovin Lappeenrannassa ja parhaillaan on menossa MM-kisat eli CrossFit Gamesit. Lisäksi kesällä on myös monia matalan kynnyksen kilpailuja.

Kesääni on mahtunut jo paljon itsensä ylittämistä. En kuitenkaan yhtään tiedä, miten minut onnistuttiin ylipuhumaan peräti kahteen kisatapahtumaan. Vuosi sitten en olisi ikinä uskonut, että olen tällaisessa tilanteessa!

Ehkä syy mukaan hyppäämiseen piilee siinä, että haluan kokea jotain suurta lajin parissa, josta henkeen ja vereen nautin. Tiedän, että se tulee pelottamaan sekä jännittämään. Kuitenkin haluan päästä siitä yli ja suoriutua parhaalla mahdollisella tavalla. Tunne on minulle sama kuin ylioppilasteatterissa ennen lavalle menoa. Kaikki voi mennä pieleen, mutta samaan aikaan on myös onnistumisen mahdollisuus.

Toisaalta minua helpottaa, etten ole tilanteessa yksin. Mukaan lähtee paljon hyviä tyyppejä, joista monet ovat myös ensikertalaisia. Tästä tulee todennäköisesti jotain todella hienoa!

Luvassa on siis seuraavaa:

KuntoKarkelot 30.7. / Mikkeli

KuntoKarkelot on matalan kynnyksen kisat. Tämä tulee olemaan ala-asteen hiihtokilpailujen jälkeen ensimmäinen yksilöurheilukisani!

CrossFit-kisoissa liikkeet paljastetaan vasta juuri ennen jokaisen lajin alkua. Täytyy olla niin sanotusti valmiina kaikkeen. Mikkelistä on kuitenkin tihkunut jotain tietoa. Luvassa lienee ainakin kahvakuulaa sekä thrustereita. Jos mietit, mitä oikein ovat thrusterit, voit käydä katsomassa videon tästä.

Päivästä on tulossa raskas, sillä lajeja on kisapäivän aikana kolme. Todennäköisesti ensimmäinen menee joka tapauksessa jännityksen piikkiin. Loppua kohden suoritukset saattavat ehkä parantua, kun turha jännitys karisee pois. Tärkeintä lienee keskittyä, syödä tasaisesti ja yrittää myös nauttia kokemuksesta.

Miten olen valmistautunut? No, minun tasoiseni urheilija on vain lisännyt normaaliin treenimäärään kaksi aamulenkkiä (n. 30-40 min) per viikko. Viime viikolla lenkit eivät edes onnistuneet tyylipuhtaasti kesäreissujen takia! Yritän silti jättää turhan murehtimisen sikseen ja tehdä vain kisapäivänä parhaani.

Hietsu Beach Battle 20.8. / Helsinki

CrossFit Basementin järjestämään Hietsu Beach Battleen mahtuu 30 miestä ja 30 naista. Kisat on tarkoitettu aloitteleville kilpailijoille, mutta ennakkokarsintaa ei ollut. Tapahtuma järjestetään Helsingin Hietaniemen rannassa. Lajit ja niiden määrä paljastetaan vasta kisa-aamuna.

Tyylikkäästi markkinoitu tapahtuma vaikuttaa hieman kovatasoisemmalta. Teaser-videoissa on vilahtanut yleisliikkeitä eli burpeita, kahvakuulaa ja tuplanaruhyppyjä. Erityisesti minua huolettavat tuplanaruhypyt ynnä muut taitotasoa vaativat lajit. Kaikki on mahdollista, myös veteen joutuminen!

Olen henkisesti varautunut siihen, että saatan hyvin sijoittua viimeiseksi. Viimeinen sija ei edes haittaisi, jos vain tiedän antaneeni kaikkeni kisatilanteessa. Sen aion kyllä tehdä, sillä ainoastaan sen tekemättä jättäminen olisi minulle häviö.

Kisat ovat itselleni hyvä tsekkaus, millä tasolla tällä hetkellä liikun. Opittavaa on vielä joka tapauksessa todella paljon. Kisatilanne opettaa todennäköisesti myös minulle itsestäni paljon. Kuinka selviän stressistä, jännityksestä ja kuinka pystyn keskittymään. Luvassa on suuri hyppy tuntemattomaan, jonka jälkeen olen taas toivottavasti himpun verran viisaampi.

Jos jollain on kultaisia vinkkejä kisoista selviytymiseen, otan niitä mielelläni vastaan!

1 thought on “Ensimmäistä kertaa CrossFit-kisoihin”

  1. Hienosti kirjoitettu jälleen kerran, Ellu! Tsemppiä tuleviin koitoksiin!

Comments are closed.