Yleinen

Julkaisin kotisivut. Mitä siitä seurasi?

Viime viikolla omien sivujen julkaiseminen jännitti todella paljon, enkä tiennyt, mitä siitä seuraisi. Tarvitsin kuitenkin sivuja oman työnhaun tueksi ja halusin myös haastaa itseni kirjoittamaan blogissa teatterista ja crossfitista. Julkaisemisen jälkeen alkoi heti tapahtua.

Mitä kaikki ajattelevat?

Itseni sekä työkokemukseni esittely verkossa tuntui koko ajan oikealta. Vasta kun tuli hetki ilmoittaa siitä maailmalle, alkoi pieni hermostuksen hiki helmeillä otsalla. Minulla oli ajatuksia, että a) en osaa kirjoittaa, b) en ole tarpeeksi pätevä tai c) ketään ei kiinnosta. Jossain vaiheessa a ja b olivat niin voimakkaita tunteita, että c tuntui suorastaan lohduttavalta ajatukselta. Todellisuudessa c olisi ollut kaikista suurin pettymys.

Ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja. Luotin omaan juttuuni niin paljon, että jaa-nappia oli pakko painaa. Tässä vaiheessa on pakko kiittää Timoa, joka piti kädestä ja uskoi minuun herkeämättä.

Lähetin sivut myös entisille työkavereilleni ja pyysin kaikilta palautetta. Olisi se sitten hyvää tai pahaa, olin päättänyt kestää kaiken. Halusin kuulla, miten voisin kehittyä ja millä tavoin voisin kirjoittaa, julkaista tai kertoa itsestäni vieläkin paremmin.

Palaute on ollut huippua – lämmin kiitos kaikille!

Melkein heti alkoi minulle satelemaan viestejä. Sain vinkkejä kanavista, joista voisin katsoa työpaikkoja. Minusta luvattiin kertoa eteenpäin. Sain kutsun teatteriesitykseen. Minulle jaettiin tietoa avoimista hauista ja niitä välittävistä ryhmistä sekä henkilöistä, joita voisin lähestyä.

Hauskaa on ollut myös kuulla entisiltä työkavereilta positiivista palautetta ja että jumppakaveritkin olivat käyneet sivuillani ja lukeneet juttujani! Mieletöntä. Ympärilläni on todella paljon kannustavia ja avuliaita ihmisiä. Ilman sitä olisi todella epätoivoista jatkaa.

Olen saanut kuulla, että a) osaan kirjoittaa, b) olen pätevä ja ennen kaikkea c) kyllä kiinnostaa.

Olen todella kiitollinen kaikesta avusta ja yhteydenotoista. Olen säästänyt joka ikisen linkin ja kirjoittanut muistiin kaikki vihjeet, joista olette minulle kertoneet.

Kiitos siis teille. Tuhannesti.

Kannatti – ja muiden myös!

Paitsi että sain itse vinkkejä, myös minulta tultiin yllättäen kysymään neuvoa erityisesti blogin ja kotisivujen perustamiseksi. Autan kyllä mielelläni jokaista halukasta, vaikka itsekin tässä vielä opettelen. Ottakaa siis ihmeessä yhteyttä, vaikka vain henkisen tuen saamiseksi.

Olen käynyt nimittäin myös kiinnostavia keskusteluja siitä, miksi juuri humanistin tai oikeastaan kenen tahansa muunkin on vaikea luoda itselleen nettisivut osaamisensa esittelemiseksi. Eihän se minullekaan millään tavalla helppoa ollut, ainakaan ensijulkaiseminen. Olen kuullut, että olen “rohkea” ja “sisukas”, mutta myös tokaisuja kuten “minä en uskaltaisi”.

11111420_1421186414854781_1616738799_n

Itse näkisin asian niin, että hienointa on uskaltaa avata itsensä uuden oppimiselle. Siinä saattaisi olla avain rohkeuteen: uskaltaa kokeilla jotain uutta ja laittaa itsensä peliin. Samalla kun se stressaa se on myös erittäin palkitsevaa. Minulle kirjoittaminen on ollut kynnys, mikä on sinun kynnyksesi? Kaikki vaatii harjoitusta – treeniä! – eikä kukaan ole seppä syntyessään.

Myös kannattaa muistaa, että hyvät tyypit pitävät yhtä. Siihen jos mihin kannattaa luottaa.

Pari uutta kehitystä jatkoa varten

Ilmoitan uusista postauksista somessa. Sivut myös kehittyvät hiljalleen. Lisäsin valikkoon kohdan Info, mistä löytyy kertaus minusta ja sivujeni tarkoituksesta.

Voit hyvin kommentoida postauksiani tai lähettää minulle sähköpostia. Vinkkejä ja palautetta otetaan edelleen vastaan ja myös työnhaku jatkuu. Yhteystietoni löytyvät kootusti täältä ja niitä saa jakaa edelleen.

Kiitos vielä kaikille <3